Home

Kакво предстои за водещите криптовалути през следващата седмица според Coinbase?

11.08.2024 13:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kакво предстои за водещите криптовалути през следващата седмица според Coinbase?

Според анализаторите на Coinbase крипто пазарът може да продължи възстановяването си в близко бъдеще, след като на 5 август Биткойн (BTC) спадна до $49,000.

В своя седмичен коментар те отбелязаха, че този спад е изчистил много лонг позиции, което е довело до това, което те описват като “по-чисто позициониране“, което потенциално може да засили пазара. Експертите споделиха:

Изчистването на позициите може да послужи като положителен технически сигнал за крипто пазара, по наше мнение… Това би могло да подскаже, че пазарът е приключил с ценообразуването на песимизма.

Настроенията сред трейдърите на фючърсния пазар се промениха към положителни, което се отразява в нарастващите проценти на финансиране. Тази промяна съвпада и с възстановяването на BTC от $49,000 обратно до предишния му нисък диапазон от $60,000.

Макар че анализаторите на Coinbase предположиха, че Биткойн, Етериум (ETH) и Solana (SOL) могат да продължат да наблюдават положително ценово действие в близко бъдеще, те предупредиха, че по-широките макроикономически фактори в крайна сметка ще направляват инвеститорските решения.

Те посочиха предстоящото публикуване на данните за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ на 14 август като критичен фактор, който трябва да се наблюдава.

Те също така отбелязаха, че трейдърите и инвеститорите може да започнат да се позиционират въз основа на данните за индекса на производствените цени (PPI), които биха могли да дадат представа за потенциалния резултат от индекса на потребителските цени.

Данните за PPI отразяват инфлацията от гледна точка на производителите, докато CPI измерва потребителските разходи за основни стоки и услуги. Федералният резерв използва и двата набора от данни, за да информира решенията за лихвените проценти. Публикуването на данните за PPI е насрочено за 13 август.

В обобщение, около 13 август се очаква още един подем на пазарната волатилност, който вероятно ще определи посоката за BTC и по-широкия пазар за седмицата.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на цена от $61,227, ETH на $2,670, а SOL около $156.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ръководител от PayPal сподели, коя е по-добрата опция в сравнение с Етериум

Жозе Фернандес да Понте, ръководител на звеното за блокчейн, крипто и дигитални валути на PayPal, обяви, че решението за пускане на стабилната валута PYUSD в блокчейна на Solana е продиктувано от ограниченията, установени в мрежата на Етериум.

21.09.2024 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.