Home

Биткойн трябва да прескочи това критично ниво, за да се предотврати срив на цената

09.08.2024 16:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн трябва да прескочи това критично ниво, за да се предотврати срив на цената

Според последните анализи Биткойн може да избегне предстоящ "кръст на смъртта", ако успее да установи $62,000 като ново ниво на подкрепа.

В подробна тема в платформата X от 9 август известният трейдър Бенджамин Коуен разгледа историческите модели, за да предложи как BTC биковете могат да предотвратят нов спад на цената.

Неотдавнашните движения в цената на водещата криптовалута я доближиха до преживяване на още едно пресичане на пълзящите средни, обикновено наричано “кръст на смъртта“.

Това конкретно събитие се случва, когато 50-дневната проста пълзяща средна (SMA) се понижи под 200-дневната SMA. Понастоящем данните от TradingView свидетелстват, че 50-дневната и 200-дневната SMA са позиционирани съответно на $61,998 и $61,882.

Терминът “кръст на смъртта” идва от убеждението, че това пресичане сигнализира за предстоящ спад в цената на BTC, след като се материализира.

Въпреки това, както твърди Коуен, резултатите не винаги са еднозначни. Всъщност последното дневно пресичане през 2023 г. бе последвано от период на печалби. Той сподели:

През 2023 г. BTC започна своето рали веднага след появата на “кръста на смъртта.” След това той се премести над 50-дневната си SMA и я запази като ниво на подкрепа, преди да продължи да напредва.

Коуен добави:

Устойчивостта на това движение вероятно ще зависи от това дали BTC първо ще надмине 50-дневната си SMA ($62,000) и след това ще я задържи като подкрепа, подобно на случилото се през 2023 г.

Според него ако това не се случи, низходящата тенденция може да продължи, докато не настъпи значителна промяна в макроикономическите условия, особено ако Федералният резерв направи сероиозна корекция в лихвената си политика в полза на крипто и други рискови активи.

Пазарните анализатори отбелязаха, че въпреки повишението на цената се наблюдава слаба реакция на отворения интерес на фючърсния пазар.

Този скорошен скок на Биткойн е предимно резултат от покриването на шорт позиции на фючърсния пазар“, отговори Хулио Морено, сътрудник на платформата за ончейн анализ на CryptoQuant.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Спадът в броя на краткосрочните притежатели може да повлияе на цената

CryptoQuant, известна компания за пазарни проучвания, наблюдава забележителен спад в предлагането на краткосрочни притежатели (STH) на BTC, което може да попречи на потенциалния ръст на цената на криптовалутата.

20.09.2024 21:05 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.