Home

Рисковете от крипто даренията в кампанията на Тръмп

08.08.2024 16:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рисковете от крипто даренията в кампанията на Тръмп

За първи път на избори в САЩ основен политически кандидат приема дарения в криптовалути. Доналд Тръмп изненада мнозина, като сега приема дигиталните активи и дори предлага всички останали BTC да се добиват в САЩ.

Тази промяна бележи значителен обрат спрямо предишната позиция на Тръмп, в която той нарече Биткойн измама“, застрашаваща долара. Въпреки тази промяна реакцията на крипто общността като цяло е положителна, а много инвеститори и потребители са склонни да подкрепят кандидатурата му за преизбиране чрез крипто дарения.

Блокчейн данните показват, че през последните месеци Тръмп е получил сериозни суми в Етериум (ETH) и USD Coin (USDC), възлизащи на най-малко $6 милиона чрез един адрес.

Приемането на крипто дарения обаче е свързано със сериозни рискове. Протоколите за сигурност на криптовалутите все още се развиват, а разкриването на адресите на дарителите може да доведе до проблеми, вариращи от политически шпионаж до престъпни дейности.

Например кампанията на Тръмп може да се сблъска с предизвикателства, свързани с фишинг атаки и потенциално заразяване на средствата с “мръсни криптовалути” – откраднати или незаконни средства, които могат да усложнят целостта на финансите на кампанията.

Освен това по-големите дарители може да се сблъскат с контрол и натиск, а новите поддръжници, които не са запознати с криптовалутите, може да сметнат процеса за тромав и рисков. Фалшивите сайтове също биха могли да измамят дарителите, възползвайки се от техните средства.

Кампанията ще трябва да се справи с тези рискове, прилагайки сигурни практики и обмисляйки нови технологии. Решения като адреси, които могат да се четат от човек, и подобрени криптографски доказателства биха могли да опростят процеса на даряване и да подобрят сигурността.

Тъй като дигиталните активи стават все по-интегрирани в политическото набиране на средства, решаването на тези въпроси ще бъде от ключово значение за кампаниите, които искат да се възползват от предимствата на даренията с криптовалути, като същевременно намалят свързаните с тях рискове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.