Home

Град в Калифорния се стреми към регулация на Биткойн банкоматите

07.08.2024 15:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Град в Калифорния се стреми към регулация на Биткойн банкоматите

Град в Калифорния се стреми към щатски и местни разпоредби за управление на Биткойн банкоматите с цел намаляване на измамите и повишаване на прозрачността.

Град Чико, Калифорния, очаква комбинация от щатско законодателство и местни наредби, за да подобри регулирането на Биткойн банкоматите.

По време на дискусия, проведена на 7 август от комисия по местно самоуправление, Анди Пикет, главен административен директор на окръг Бют, обсъди текущите усилия за регулиране на Биткойн банкоматите.

Пикет изтъкна неотдавнашното щатско законодателство, насочено към ограничаване на измамите, свързани с банкоматите за Биткойн.

Разследване, проведено от Калифорния през октомври 2023 г., разкри, че някои крипто банкомати са начислявали премии, достигащи 33%, като някои машини са позволявали транзакции на стойност до $50,000. Вследствие на това беше приет законопроект за ограничаване на дневните депозити до $1,000 и изискване за разкриване на разписки и имена на оператори за всички транзакции на крипто банкомати.

Пикет отбеляза:

Значителното въздействие ще дойде от законопроекта, влизащ в сила от юли 2025 г., който ще регулира Биткойн банкоматите по начин, подобен на банките.

Той също така подчерта необходимостта от местно регулиране на Биткойн банкоматите, като спомена, че “всяка юрисдикция ще трябва да приеме своя собствена наредба за регулиране на тези машини, а такива наредби вероятно ще бъдат изправени пред правни предизвикателства“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн: Ето как се представя цената през октомври

С наближаването на октомври инвеститорите с нетърпение очакват какво ще донесе месецът за Биткойн и крипто пазара като цяло.

22.09.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Създателят на Chainlink прогнозира трилиони инвестиции в TradFi

Сергей Назаров, създателят на Chainlink (LINK), прогнозира, че традиционните финанси (TradFi) скоро ще инвестират трилиони долари в крипто сектора, фокусиран върху реални активи (RWA).

22.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Експерти прогнозираха кога ще започне бичия цикъл на Биткойн и колко ще продължи

От CryptoCon уверено прогнозираха предстоящ бичи пазар за Биткойн, омаловажавайки опасенията за рецесия или продължителен мечи пазар.

22.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Кой от кандидатите за президент на САЩ печели подкрепата на Уолстрийт?

Дарителите от Уолстрийт, Силициевата долина и Холивуд изиграха ключова роля в подпомагането на усилията на вицепрезидента Камала Харис за набиране на средства през август, което даде на демократите финансово предимство пред Доналд Тръмп на прага на финалната фаза на изборите.

22.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.