Home

Тежка 2024 г. за Cardano: Предстои ли голямо възстановяване?

06.08.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тежка 2024 г. за Cardano: Предстои ли голямо възстановяване?

Началото на 2024 г. за Cardano бе тежко, като стойността му спадна с 34% и по пазарна капитализация изостана от другите водещи криптовалути.

Неотдавнашните събития обаче може да са сигнал за обрат в развитието на блокчейн платформата.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) наскоро намекна, че Cardano може да не бъде класифицирана като ценна книга, което е облекчение в сравнение с регулаторните предизвикателства, пред които бяха изправени компании като Coinbase и Binance миналата година. Тази регулаторна сигурност може да повиши привлекателността на алткойнът за инвеститорите. Освен това, ако ADA бъде повторно регистрирана в големи платформи за търговия като Robinhood, тя може да възвърне инвеститорското доверие и да стабилизира пазарната си позиция.

Предстоящ ъпгрейд

Cardano ще приложи Chang хард форка, който съоснователят ѝ Чарлз Хоскинсън описва като съществен етап за мрежата и крипто индустрията като цяло. Тази актуализация има за цел да повиши ефективността и управлението на платформата, като потенциално подобри пазарната ѝ позиция и оперативната ѝ динамика.

Въпреки че някои гледат скептично на тези промени, хард форкът може да бъде решаваща стъпка за преодоляване на неотдавнашните проблеми с производителността.

Крипто ETF-и

Успехът на Биткойн ETF-ите доведе до спекулации за това, че други криптовалути ще последват примера им. След като Етериум вече има свои спот ETF, Cardano може да бъде вероятен кандидат за подобни продукти. Въпреки това по-малката пазарна капитализация на Cardano от $14 милиарда в сравнение с $1.086 трилиона на Биткойн представлява предизвикателство при получаването на институционална подкрепа.

Създаването на ETF за Cardano може да привлече допълнителни инвестиции и да повиши пазарния профил, което ще доведе до потенциален ръст на капитализацията му.

Въпреки че Cardano изпитва затруднения в началото на 2024 г., тя има няколко потенциални катализатора за възстановяване, включително регулаторна яснота, значителни подобрения и потенциален ETF старт. Инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, имайки предвид присъщата на крипто пазара волатилност. Наблюдението на напредъка на Cardano ще бъде от ключово значение за идентифицирането на всякакви признаци на значително възстановяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.