Home

Разработчик на Биткойн изрази загриженост за сегашното състояние на общността

02.08.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разработчик на Биткойн изрази загриженост за сегашното състояние на общността

Разработчикът на ядрото на Биткойн Лука Дашджр изрази загриженост за сегашното състояние на Биткойн общността, сравнявайки го със ситуацията преди седем години по време на актуализацията "Segwit".

Segwit, значителен ъпгрейд на протокола, насочен към подобряване на ефективността на транзакциите и намаляване на таксите, беше активиран въпреки първоначалната съпротива на разработчиците, които смятаха, че миньорите трябва да вземат решения за такива промени.

Дашджр изтъкна подобна ситуация с предложените модификации на Биткойн филтъра за спам, като изразява разочарование от пасивността на общността. Неотдавна той написа в Туитър за липсата на активно участие, като предположи, че много потребители са станали твърде пасивни или недоволни.

Той подчерта още, че Биткойн, за разлика от централизираните фиатни валути, не трябва да разчита на централизиран обслужващ екип, а да остане децентрализиран.

Призивът за действие на Дашджр подчертава значението на активното участие на потребителите за поддържане на децентрализираните принципи на Биткойн.

Разработчикът вярва, че потребителите трябва да вземат собствени решения, а не да зависят от централизирани органи, което е в съответствие с основополагащата философия на Биткойн като децентрализирана финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн се доближава до ключово ниво според топ анализатор

Известен крипто анализатор предполага, че мечките на Биткойн скоро може да изгубят контрол, тъй като водещият дигитален актив продължава да демонстрира устойчивост.

23.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Опциите за Биткойн ETF няма да повлияят на волатилността според един от емитентите

Джеф Парк, който оглавява алфа стратегиите в Bitwise Asset Management, е твърдо убеден, че няма възможност опциите за Биткойн ETF да помогнат за намаляване на волатилността на самия BTC.

23.09.2024 11:50 2мин. четене Kosta Gushterov

Етериум е готов да се възстанови спрямо Биткойн според експерт

Известен крипто анализатор твърди, че търговската двойка Етериум-Биткойн (ETH/BTC) е близо до дъното на цикъла.

23.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Оптимистична прогноза от страна на главния изпълнителен директор на VanEck

Главният изпълнителен директор на VanEck Ян ван Ек направи амбициозна прогноза за Биткойн, предполагайки, че BTC може да достигне зрялост и да завладее половината от общата пазарна капитализация на златото.

23.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.