Home

Пазарни резултати на Биткойн и криптовалутите през второто тримесечие на 2024 г.

02.08.2024 7:00 3мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарни резултати на Биткойн и криптовалутите през второто тримесечие на 2024 г.

Платформата за блокчейн анализи Glassnode, в сътрудничество с Coinbase, най-голямата крипто борса в САЩ, публикува своето "Ръководство за крипто пазарите за третото тримесечие на 2024 г.".

Целта на съвместното ръководство е да подобри разбирането на инвеститорите за крипто пазарите. То предлага задълбочен анализ на ключови показатели и тенденции, които са от особено значение за институционалните инвеститори. Нека разгледаме числата.

Обща пазарна капитализация

През второто тримесечие на 2024 г. крипто пазарът отбеляза значителен спад, като общата пазарна капитализация намаля с 14%.

Крипто доминация

Това се дължи на забележителното увеличение от 60% през предходното тримесечие, отразявайки съществена промяна в пазарната динамика.

През второто тримесечие доминацията на Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и стабилните монети отбеляза скромно увеличение, докато доминацията на алткойните намаля с 27%.

Тази промяна предполага, че инвеститорите се насочват към по-утвърдени и по-качествени активи, отстъпвайки от по-малките и не толкова доказани алткойни.

Предлагането на стабилни монети

Предлагането на стабилните монети нарасна с 6% през второто тримесечие, подчертавайки тяхната разширяваща се роля и различни приложения в крипто екосистемата.

Въпреки цялостното свиване на пазара употребата и разпространението на стабилни монети продължават да се увеличават.

Скорост на стабилните монети

Скоростта на стабилните монети, която измерва честотата на транзакциите спрямо пазарната капитализация, се доближи до 0.2 през този период.

Това означава, че приблизително 20% от общото предлагане на стабилни монети активно е извършвало транзакции на дневна база, подчертавайки тяхната повишена полезност и пазарна интеграция.

Цена на BTC и пазарна капитализация

След забележителния ръст от 70% през първото тримесечие, стимулиран от безпрецедентното ETF търсене, цената на Биткойн спадна с 12% през второто тримесечие.

Този спад бележи промяна в сравнение с бурните печалби в началото на годината.

Дневни активни адреси

Броят на уникалните адреси, активни в BTC мрежата, като податели или получатели, служи като ключов показател за приемането от потребителите, състоянието на веригата и икономическата активност.

През второто тримесечие средният дневен брой активни адреси е намалял с 20%, което е сигнал за намаляване на ангажираността на мрежата.

Брой ежедневно активни структури

Освен активните адреси, броят на активните структури – групи от адреси, контролирани от една и съща мрежова структура – предоставя допълнителна информация.

Този показател, изчислен с помощта на усъвършенствани методи собствени алгоритми за групиране от Glassnode, разкрива 16% спад в средния брой активни структури на ден през второто тримесечие. Това намаление предполага спад в цялостната активност и ангажираност на мрежата.

Волатилност

Волатилността на Биткойн, която се увеличи с 35% през първото тримесечие, когато цените достигнаха исторически връх и след това се оттеглиха, спадна с 18% през второто тримесечие. Това намаление на волатилността свидетелства, че през този период BTC се е установил в по-стабилен търговски диапазон.

Заключение

Като цяло през второто тримесечие на 2024 г. се наблюдаваше охлаждане на крипто пазара, като Биткойн отбеляза спад в цената, активните адреси и структурите, както и намалена волатилност, отразявайки период на консолидация след значителните печалби през първото тримесечие.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена $62,739 след спад от над 5% през последните 24 часа и обем на търговията от $37 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Cardano отчита огромен ръст на смарт договорите в мрежата през 2024 година

През 2024 г. Cardano (ADA) отчита впечатляващ растеж в сектора на смарт договорите си, особено с Plutus V2.

20.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Ключови нива, които да наблюдяваме в момента

BTC се изкачи над $64,000 след неочакваното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв, което е първото му понижение от 4 години насам.

20.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стар крипто кит продава огромни количества Етериум

Етериум кит наскоро предизвика вълнение, разтоварвайки значителна част от активите си, продавайки ETH на стойност над $24 милиона през последните три дни на фона на сериозен пазарен натиск.

20.09.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

XRP на ръба на голям пробив – китовете трупат с невероятни темпове

XRP се търгува във възходящ триъгълник, което е сигнал за потенциален значителен пробив.

20.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.