Home

Обемът на търговията с USDC нараства през юли на фона на новите разпоредби на ЕС

01.08.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обемът на търговията с USDC нараства през юли на фона на новите разпоредби на ЕС

USD Coin (USDC) на Circle отбеляза значителен ръст в обема на търговията и пазарната капитализация през юли, до голяма степен повлиян от новите европейски регулации за дигиталните активи.

Доклад на CCData от 31 юли разкри, че търговията с USDC на централизирани борси е достигнала $135 милиарда до 25 юли, като пазарната ѝ капитализация се е увеличила с 5.4% до $33.6 милиарда. Този ръст съвпада с факта, че от 1 юли Circle стана първият емитент на стабилни монети, одобрен съгласно новата рамка на Европейския съюз за пазарите на крипто активи (MiCA).

За сравнение, Tether (USDT) продължи да расте, макар и с по-бавни темпове, като достигна пазарна капитализация от $114 милиарда с ръст от 1.6% през юли. Въпреки по-бавния растеж USDT запазва най-голям дял от пазара на стабилни монети с близо 70%, а компанията отчете рекордна печалба от $5.2 милиарда за първата половина на 2024 г.

Като цяло пазарът на стабилни монети отбеляза увеличение на капитализацията с 2.1%, достигайки $164 милиарда, което е най-високата стойност от април 2022 г. насам. Въпреки това обемът на търговията на централизираните борси спадна с 8.4% до $795 милиарда към 25 юли, отбелязвайки четвърти месец на спад.

Преди новите правила на ЕС няколко европейски борси извадиха стабилни монети от списъка. Правилата изискват от емитентите да са базирани в ЕС, да информират органите и да представят одобрена бяла книга. По-големите стабилни монети са изправени пред допълнителни ограничения, включително рестрикции за транзакциите и държане на 60% от резервите в различни банки. Главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино подчерта трудностите при намирането на европейски банки, които желаят да обслужват бизнеса със стабилни монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Конгресмен оспорва статута на Етериум – смесените сигнали на SEC продължават

По време на неотдавнашно изслушване в Конгреса демократът Ричи Торес заяви, че Етериум (ETH) не трябва да се счита за ценна книга.

20.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Cardano отчита огромен ръст на смарт договорите в мрежата през 2024 година

През 2024 г. Cardano (ADA) отчита впечатляващ растеж в сектора на смарт договорите си, особено с Plutus V2.

20.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.