Home

Индия затяга киберсигурността след хакерската атака срещу WazirX

31.07.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия затяга киберсигурността след хакерската атака срещу WazirX

В отговор на хакерската атака срещу WazirX на стойност $235 милиона индийската Bharat Web3 Association (BWA) активизира усилията си за повишаване на киберсигурността и засилване на защитата на потребителите в сектора на криптовалутите.

Местните медии твърдят, че BWA, ръководена от Дилип Ченой, е създала два специализирани вътрешни екипа за справяне с тези проблеми и за разследване на неотдавнашния пробив в сигурността.

Единият екип, съставен от главните директори по информационна сигурност (CISO) от компаниите членки, ще се съсредоточи върху киберсигурността. Тази група има за задача да разработи стандартни оперативни процедури и да приложи мерки за предотвратяване на бъдещи нарушения.

Вторият екип ще се съсредоточи върху защитата на потребителите, като гарантира, че насоките са актуални и че интересите на потребителите са защитени.

Ченой спомена, че в момента тече задълбочено разследване на нарушението, като BWA поддържа строг надзор и комуникация със засегнатите страни, WazirX и Liminal, за да се гарантира цялостен преглед на инцидента.

Той също така отбеляза, че асоциацията е поискала от двете дружества задълбочен съдебен анализ и оценка на първопричината, както и оценка на потенциалните правни и коригиращи действия.

Освен това Ченой предложи независима трета страна да направи оценка на съдебно-техническия доклад, за да се гарантира безпристрастен преглед. Този подход има за цел да предостави обективен анализ на нарушението и да гарантира, че всички аспекти са задълбочено проучени.

Асоциацията, която включва известни структури като Coinbase, Polygon, CoinSwitch, Liminal, Biconomy, Tax Nodes, Giottus и Hike, сега ще включи в новосформираните си групи и CoinDCX, местен конкурент на WazirX. Тези екипи ще преразгледат и актуализират насоките за защита на потребителите и ще се справят с текущите предизвикателства в областта на киберсигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Игра от платформата на Telegram пусна собствен токен, започвайки търговия на Binance

Играта за печелене с докосване (Tap-To-Earn) в рамките на приложението Telegram, Catizen, официално пусна своя токен, CATI, който вече е достъпен за търговия на Binance и други големи борси.

20.09.2024 19:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Terraform Labs спечелиха съдебно съгласие за прекратяване на дейността си

Terraform Labs, създателят на екосистемата Terra (LUNA), получи съдебно одобрение за прекратяване на дейността си, след като се споразумя с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ по обвиненията в измама, свързани със срива на стабилната монета TerraUSD и токена LUNA, които причиниха загуби за $40 милиарда през 2022 г.

20.09.2024 19:15 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто борсата Jupiter се разширява с нови придобивки и функции

На конференцията Solana Breakpoint 2024 Jupiter Exchange обяви придобиването на SolanaFM и Coinhall, с което разшири възможностите си за данни и инфраструктура.

20.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.