Home

Какво да очакваме от днешната среща на Федералния резерв?

31.07.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от днешната среща на Федералния резерв?

Очаква се Федералният резерв да запази лихвените проценти непроменени след двудневната си среща в сряда, но може да посочи, че намаляването им може да се случи още през септември.

Нагласите на инвеститорите, отразени в договорите, обвързани с лихвения процент на Фед, предполагат силна вяра в намаляването на лихвения процент на срещата на 17-18 септември. Основният дебат е дали Фед ще избере намаление с четвърт процентен пункт, което повечето очакват, или по-агресивно намаление с половин процентен пункт, както показва инструментът FedWatch на CME Group.

През изминалата година Фед поддържаше основния си лихвен процент в диапазона 5.25%-5.50%. Значително намаление с 50 базисни точки вероятно ще изисква признаци за ускоряване на икономическото забавяне, което би могло да застраши ниското равнище на безработица от 4.1%.

Въпреки бързото повишаване на лихвените проценти – най-бързото от 80-те години на ХХ в. насам – с цел контролиране на инфлацията, икономиката постоянно надхвърля очакванията за растежа. През второто тримесечие икономиката нарасна с годишен темп от 2.8%. Данните за пазара на труда, публикувани във вторник, показаха продължаващо укрепване, като броят на откритите работни места надхвърли 8 милиона.

Показатели като степента на напускане на работа от страна на работниците и съотношението между броя на безработните лица и броя на отворените работни места, което сега е 1.2, са сходни с нивата отпреди пандемията, което говори за балансиран пазар на труда.

Новото политическо изявление на Фед ще бъде публикувано днес в 21:00 ч. българско време, последвано от пресконференция с председателя на Фед Джером Пауъл половин час по-късно.

Анализаторите прогнозират, че Пауъл ще подчертае ангажимента на Фед да бъде „зависим от данните“ при вземането на решения, особено с оглед на удължения период преди следващото заседание, който позволява да бъдат оценени повече икономически данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп ще спечели изборите в условията на политически сътресения – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, финансовият автор на книгата “Богат татко, беден татко“, предизвика оживление, заявявайки в социалните медии, че Доналд Тръмп ще спечели бъдещите избори.

23.09.2024 15:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Société Générale предостави важна информация за своята стабилна монета

SG Forge, дъщерно дружество на Société Générale, обяви в петък, че ще пусне на пазара своя стабилна монета, обвързана към еврото EUR CoinVertible (EURCV) на блокчейна на Solana.

23.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето защо се срина крипто банката Silvergate според главният административен директор

През 2023 г. Съединените щати се сблъскаха с втората по големина банкова криза от 2008 г. насам – фалитите на First Republic Bank, Silicon Valley Bank и Signature Bank.

23.09.2024 12:37 2мин. четене Kosta Gushterov

OpenSea пред съдебно дело за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Двама потребители на OpenSea са подали колективен иск в САЩ, в който се твърди, че платформата за NFT търговия продава нерегистрирани ценни книжа.

23.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.