Home

Още една хакната блокчейн мрежа – стейкинг дейността е замразена

28.07.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една хакната блокчейн мрежа – стейкинг дейността е замразена

През този месец се увеличиха случаите на крипто хакерски атаки, като последната от тях бе свързана с Casper Network на 27 юли.

На 27 юли Casper Network съобщи за сериозен пробив в сигурността чрез Х (Twitter). За да предотвратят по-нататъшни щети, те незабавно спряха мрежата в блок 3,329,418, като спряха всички транзакции, дейности по копаене и залог

От Casper Network увериха потребителите, че пробивът е овладян и че работят по решението му. В момента те оценяват щетите и ще споделят подробен доклад, след като разследването приключи. Засегнати са само няколко големи сметки, а търговията с CSPR токена остава незасегната.

Нарушението в Casper Network следва други неотдавнашни хакове, включително голяма атака срещу най-голямата крипто борса в Индия, WazirX, и кражба на $7.6 милиона от кредитния протокол Scroll Network.

Тези инциденти предизвикват сериозна загриженост относно сигурността на инвеститорските средства, подчертавайки уязвимостта на крипто проектите и предизвиквайки въпроси относно постигането на сигурност на блокчейн ниво.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери местят $12 милиона, откраднати от скорошната атака на WazirX

След хакването на индийската крипто борса WazirX на стойност $230 милиона нападателите са прехвърлили още $12 милиона в Етериум.

20.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Руски гражданин обвинен в измяна заради изпращане на крипто към украински военни

В Комсомолск на Амур, град в руския Далечен изток, неназовано лице е задържано по обвинение в държавна измяна заради предполагаемо изпращане на криптовалути на украинските военни.

20.09.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакери отмъкнаха $243 милиона в дързък крипто обир

В драматичен крипто обир трима хакери осъществиха схема, с която на 19 август 2024 г. измамиха потребител с $243 милиона.

20.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.