Home

Може ли Етериум да се противопостави на доминацията на Биткойн?

26.07.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли Етериум да се противопостави на доминацията на Биткойн?

ETF-ите за Етериум стартираха силно, като през първия ден обемът им на търговия надхвърли $1 милиард.

Въпреки този успех не е сигурно дали те ще могат да надминат по популярност и обем Биткойн ETF-ите. Забележително е, че обемите на спот Етериум ETF през първия ден бяха само една четвърт от това, което постигнаха спот BTC ETF-ите.

Ранното навлизане на Биткойн на пазара даде значително предимство, но Етериум има уникални характеристики, които могат да подпомогнат бъдещ растеж.

Новият Етериум ETF привлича традиционните инвеститори, които отдават приоритет на органичния растеж. ETH eкосистемата, която включва смарт договори и над 4,000 децентрализирани приложения (dApps), стимулира значително търсене на алткойнът чрез таксите за газ. През последната година тези такси варираха между $1.22 милиона и $38 милиона.

Стейкинг моделът на Етериум, предлагащ пасивен доход, е подобен на дивидентите и би могъл да привлече конвенционални инвеститори. Освен това показателите за транзакциите на ETH надхвърлят тези на BTC, като през тази година Етериум е реализирал средно над 1 милион транзакции дневно в сравнение с водещата криптовалута, която се бори да надхвърли 500.

Тези фактори подчертават потенциалните предимства на алткойнът пред Биткойн. Освен това по-ниската цена на ETH в сравнение с BTC може да привлече инвеститори, търсещи по-високи потенциални печалби.

Въпреки това утвърдените позиции на Биткойн и силният институционален интерес представляват значителни предизвикателства. Системата за доказателство на работа на BTC също е високо ценена заради своята децентрализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатор прогнозира значително намаляване на лихвените проценти на Фед и сътресения на пазара

Известният криптоаналитик, познат като “Doctor Profit” направи смели прогнози за предстоящата среща на Федералния резерв на 18 септември.

16.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Експерт прогнозира, че Биткойн ще увеличи стойността си 10 пъти и ще промени финансите

В неотдавнашно интервю математикът Фред Крюгер обсъди потенциала на Биткойн, разглеждайки го като революционна сила във финансите.

16.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Уолстрийт навлиза в крипто сектора въпреки високите разходи и регулаторните пречки

Очаква се компаниите от Уолстрийт да продължат да разширяват дейността си в областта на криптовалутите, въпреки нарастващата конкуренция и минималната корелация между Биткойн и традиционните индекси като S&P 500 и Nasdaq.

16.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто кит излиза от пазара след голяма загуба чрез инвестиция в Maker

Последните ончейн данни разкриха, че голям инвеститор в криптовалути, често наричан „кит“, е понесъл значителен финансов удар при инвестиция в алткойн и е напуснал пазара.

16.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.