Home

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

19.07.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

Въпреки усилията да повиши доверието в кандидатурата си, Байдън не успява да преодолее задълбочаващата се пропаст между него и партията му. Въпреки че отхвърли призивите да се оттегли, във вторник той спомена, че може да преосмисли решението си, ако възникнат проблеми със здравословното му състояние.

В сряда 81-годишният Байдън даде положителна проба за Ковид-19, но симптомите му бяха отчетени като леки.

На този етап от кампанията заместването на Байдън би изисквало доброволното му оттегляне или събитие, което го прави неработоспособен. Той си е осигурил почти всички над 4,000 делегати на своята партия, избрани заради тяхната лоялност, които ще гласуват в началото на август преди Националния конгрес на Демократическата партия.

Ако Байдън се откаже преди началото на гласуването, делегатите ще могат да изберат нов кандидат. Според правилата на Националния комитет на Демократичната партия (DNC), ако не бъде постигнато мнозинство при първото гласуване, над 700 „суперделегати“ могат да гласуват в следващите кръгове, докато се постигне съгласие.

Ако Байдън подаде оставка, почине или стане нетрудоспособен след края на конгреса на 22 август, председателят на DNC, Хайме Харисън, ще се консултира с водещите демократи, за да избере заместник, и комисията ще заеме вакантното място.

Вицепрезидентът Камала Харис се смята за най-вероятния заместник. Мина Босе от университета Хофстра отбеляза предварителната проверка на Харис и прехвърлянето на средства от кампанията на Байдън към нея. Въпреки ниските рейтинги на одобрение на самата Харис и критиките на републиканците, тя остава логичният избор за продължаване на кампанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.