Home

БРИКС: Защо съюзът може да покани нови членки през октомври?

19.07.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Защо съюзът може да покани нови членки през октомври?

След като по-рано тази година алиансът БРИКС се разшири до девет официални членки, той привлича няколко потенциални нови участници, които желаят да се присъединят и да намалят зависимостта си от щатския долар.

На срещата на съюза през лятото на 2023 г. бяха поканени шест нови държави, като всички освен Аржентина и Саудитска Арабия приеха. На срещата на върха през октомври в Русия се очакват още покани. Освен това около 40 държави вече израиха интерес да се присъединят, като няколко от тях вече са подали официални заявления.

Сред заинтересованите страни е и Зимбабве. Министърът на отбраната на страната, Опа Мучингури-Кашири, обяви този интерес на международен форум в Русия, в който участваха БРИКС и страните партньори.

Други развиващи се страни също желаят да се присъединят, търсейки икономическа подкрепа. Целта на БРИКС е не само да се противопостави на щатския долар и икономическото господство на Запада, но и да издигне развиващите се страни.

Тази стратегия привлича все повече държави да подкрепят целта на блока да сложи край на господството на щатския долар в световната търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

EigenLayer се подготвя за премахване на важни ограничения

Протоколът за повторен стейкинг на EigenLayer се подготвя за предстоящото премахване на ограниченията за прехвърляне на неговия токен EIGEN, което е предвидено за 30 септември.

24.09.2024 12:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Telegram ще споделя данни за потребителите с властите

Приложението Telegram, известно със своя ангажимент към неприкосновеността на личнните данни на потребителите, сега ще започне да споделя IP адресите и телефонните номера на потребителите с властите.

24.09.2024 11:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Съдът оспорва отказа на SEC за създаване на по-ясни крипто регулации от Coinbase

Апелативният съд на САЩ за Трети окръг постави под въпрос мотивите на Комисията по ценните книжа и фондовите борси за отхвърляне на иска на Coinbase за по-ясни правила за криптовалутите.

24.09.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Гари Генслер ще отговаря на въпросите на Конгреса – какво да очакваме?

Крипто пазарът е под напрежение, тъй като председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер се подготвя да даде показания пред Конгреса тази седмица.

24.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.