Home

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

18.07.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри поне три фонда да започнат да търгуват, а общо осем се очаква да стартират едновременно.

Следвайки примера на Биткойн

Тези нови Eтериум ETF-и за са резултат от успеха на BTC ETF-ите, които са натрупали активи за над $54 милиарда и са отбелязали ръст от 47% през тази година. ETH ETF-ите са готови да предоставят подобни инвестиционни възможности, без да се нуждаят от крипто портфейл.

Разбиране на спот Eтериум ETF

ETH, валутата на Етериум блокчейна, ще бъде достъпна чрез тези ETF-и, които следят цената в реално време. Тези фондове функционират като акции, позволявайки търговия по време на пазарните часове и предоставяйки начин за инвестиране в ETH, без да се притежава пряко криптовалутата.

Емитенти и такси

Осем мениджъри на активи, включително BlackRock, Ark Invest, VanEck и Fidelity, стоят зад тези ETF-и. Таксите са конкурентни, като Franklin Templeton начислява 0,19%, VanEck – 0,20%, а Invesco/Galaxy Digital – 0.25%. Пълната информация ще бъде налична, когато окончателните регистрационни декларации бъдат подадени в SEC.

Къде да търгуваме?

Тези ETF-и ще бъдат регистрирани на големи борси като Nasdaq, CBOE и Нюйоркската фондова борса.

Причини да се инвестира в Етериум ETF

Етериум предлага различни предложения за стойност в сравнение с Биткойн, функционирайки по-скоро като технологична инвестиция. Нейният блокчейн поддържа различни финансови услуги и цифрови активи, което я прави привлекателна опция за диверсификация в рамките на криптопазара.

Очаквана популярност

Макар че търсенето на ЕTH ETF-ите може да е около 20% от това на Биткойн ETF, все пак се очаква те да бъдат успешни. Прогнозите сочат приток на $4 милиарда през първите шест месеца, което е около една четвърт от постигнатото от Биткойн ETF.

Кой ще инвестира?

Очаква се тези ETF-и да бъдат закупени както от институционални инвеститори, така и от инвеститори на дребно. Първоначално инвеститорите на дребно, ръководени от консултанти по благосъстоянието, може да доминират на пазара.

Въздействие върху крипто пазара

Ако прогнозираният приток от $4 милиарда се реализира, това може значително да повиши цената на Етериум и да укрепи по-широкия крипто пазар. Участието на големи финансови играчи като BlackRock също вдъхва доверие на крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кой крипто проект се очертава като основен конкурент на Solana според експерт

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и виден макро анализатор, е идентифицирал блокчейн от първи слой, който според него може да стане доминиращ в крипто пространството.

19.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто трейдър реализира огромна печалба от инвестиция в меме монета

Търговец на криптовалути превърна инвестиция от $800 в $400,000 само за една седмица, търгувайки с токена Moo Deng (MOODENG).

19.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Прогноза за цената на XRP от експерт

Ripple, реномирана финтех компания, известна с постоянните си иновации и партньорства, се бори да отрази растежа си в цената на своята криптовалута XRP през последните седем години.

19.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.