Home

Биткойн разработчиците разкриват исторически корекции в сигурността

14.07.2024 6:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн разработчиците разкриват исторически корекции в сигурността

В миналото разработчиците на Биткойн са поддържали дискретност по отношение на грешките в кодирането, като тихомълком са поправяли уязвимостите, за да предотвратят тяхното експлоатиране.

Неотдавнашната промяна в прозрачността, обаче извади наяве значителна част от тези грешки в развитието на Биткойн.

Още през януари 2021 г. Аарон ван Вирдум обяви пускането на BTC Core 0.21.0 – основен ъпгрейд, подписан от Владимир ван дер Лаан, водещия администратор на Биткойн по това време.

Това издание включваше над 600 заявки за изтегляне, насочени към критични грешки, които, ако бяха останали непоправени, можеха да бъдат използвани за злоупотреби. Въпреки въведените сериозни подобрения, по-старите версии, като 0.20.1 и предходните, вече се считат за “приключили“, тъй като вече не се поддържат.

Последното разкритие на разработчиците се фокусира върху уязвимости в сигурността, поправяни през годините, които засягат версии преди BTC Core 0.24. Приблизително 426 достъпни възела в мрежата на Биткойн все още работят с версия 0.20.1, което ги излага на рискове от разкритите през тази седмица бъгове.

Тези уязвимости варират от дистанционно изпълнение на код до атаки за отказ на услуга, подчертавайки важността на редовните софтуерни актуализации за предпазване от потенциални експлойти.

Разработчиците планират да продължат този процес на разкриване, като са планирани предстоящи съобщения за по-стари версии до 0.23.0. Целта на тази инициатива е да се повиши прозрачността и да се насърчат операторите на възли да приоритизират обновяването на софтуера за подобряване на сигурността и устойчивостта на мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатор прогнозира значително намаляване на лихвените проценти на Фед и сътресения на пазара

Известният криптоаналитик, познат като “Doctor Profit” направи смели прогнози за предстоящата среща на Федералния резерв на 18 септември.

16.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Circle си партнира със Sony за интеграция на USDC

Circle, емитентът на USDC, обяви стратегическо партньорство със Sony Block Solutions Labs за интегриране на мостови USDC в новата платформа на Sony изградена на втори слой на Етериум, Soneium.

16.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Експерт прогнозира, че Биткойн ще увеличи стойността си 10 пъти и ще промени финансите

В неотдавнашно интервю математикът Фред Крюгер обсъди потенциала на Биткойн, разглеждайки го като революционна сила във финансите.

16.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Уолстрийт навлиза в крипто сектора въпреки високите разходи и регулаторните пречки

Очаква се компаниите от Уолстрийт да продължат да разширяват дейността си в областта на криптовалутите, въпреки нарастващата конкуренция и минималната корелация между Биткойн и традиционните индекси като S&P 500 и Nasdaq.

16.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.