Home

Само 6 машини за копаене на Биткойн са на печалба, когато цената е под $56,800

05.07.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Само 6 машини за копаене на Биткойн са на печалба, когато цената е под $56,800

Според майнинг гигантът F2Pool неотдавнашният спад на цената на Биткойн (BTC) до под $54,000 е създал трудна среда за крипто миньорите, оставяйки само 6 добивни машини в състояние да генерират печалба.

Тази ситуация налага значителен стрес на миньорите, които са принудени непрекъснато да продават своите Биткойн притежания, за да поддържат дейността си, особено по време на пазарни спадове.

При цена на електроенергията от $0.08 за киловатчас, ASIC (Application Specific Integrated Circuits) машините, които са с ефективност под 23 вата на терахаш (W/T), сега работят на загуба, според данни, публикувани от F2Pool в петък.

Данните показват още, че само четири машини от Antminer, една от Avalon и една от Whatsminer остават печеливши, докато цените на Биткойн са под нивото при $56,800.

Всички останали платформи за добив в момента са свързани с по-високи оперативни разходи, отколкото възнагражденията, които генерират, тъй като цената на Биткойн се колебае около $54,500 към момента на писане на статията.

Миньорите, които осигуряват изчислителната мощност, необходима за блокчейните, в замяна на награди от токени, са изправени пред високи оперативни разходи, които ги принуждават непрекъснато да продават тези награди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Познат анализатор разкри какво ще предизвика следващия бичи цикъл

Популярен количествен анализатор, познат като “PlanB” предполага, че големите крипто инвеститори, или китовете, понастоящем се въздържат от предприемане на значителни ходове, тъй като очакват резултата от ключово предстоящо събитие.

06.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Застрашен ли е Биткойн (BTC) от спад при сегашната цена?

Инерцията на цената на Биткойн се забави този уикенд, след възстановяването ѝ в петък, 4 октомври.

06.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Нова актуализация на Bitcoin core подобрява сигурността – всичко, което трябва да знаете

Почти шест месеца след пускането на Bitcoin Core 27.0 екипът за разработване на Биткойн пусна нова версия – Bitcoin Core 28.0.

06.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Институционалният интерес на Биткойн продължава да нараства

Институционалното търсене на Биткойн се увеличава, като американските спот BTC ETF-и вече притежават 4.6% от общото предлагане на стойност приблизително $58 милиарда.

06.10.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.