Home

Мечките доминират на крипто ETF пазарите и през тази седмица

25.06.2024 14:43 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечките доминират на крипто ETF пазарите и през тази седмица

Биткойн спот ETF-ите отбелязаха сериозни изходящи потоци, като тази тенденция се запази за поредна седмица.

На 24 юни тези продукти регистрираха общ нетен отлив от $174 милиона, според данни на Farside Investors. Само GBTC ETF на Grayscale отбеляза нетен отлив от $90.42 милиона за един ден. Общата нетна стойност на Биткойн спот ETF активитe е $51.53 милиарда.

Данните на Farside Investors сочат, че спот BTC ETF-ите са претърпели най-големите отливи за период от две седмици, откакто САЩ ги одобриха.  През този период инвеститорите са изтеглили нетно общо $1.1 милиарда от тези фондове.

Като цяло, инвестиционните продукти за дигитални активи отбелязаха втора седмица на отлив, възлизащ на $584 милиона, според доклад на CoinShares. Песимизмът на инвеститорите относно потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв изглежда е допринесъл за това.

Миналата седмица се наблюдаваха и най-ниските глобални обеми на търговия с борсово-търгувани продукти (ETP) от стартирането на американските ETF-и през януари, като през седмицата бяха реализирани сделки на обща стойност едва $6.9 милиарда.

Съединените щати бяха водещи по отношение на отливите с изтеглени $475 милиона, докато в Канада също се наблюдаваха значителни изходящи потоци в размер на $109 милиона. Германия и Хонконг също отчетоха изходящи потоци от съответно $24 милиона и $19 милиона. Швейцария и Бразилия, обаче отбелязаха входящи потоци от съответно $39 милиона и $48.5 милиона.

Биткойн отбеляза най-голям отлив от $630 милиона, но въпреки негативните настроения нямаше увеличение на шорт позициите. Етериум също се сблъска с изходящи потоци, възлизащи на $58 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Bitwise подаде своите корекции в заявлението си за спот Етериум ETF

Очакванията за началото на търговията със спот Етериум ETF стават все по-положителни и експертите са на мнение, че е само въпрос на време до окончателното одобрение.

03.07.2024 22:28 1мин. четене

Приключи ли бичият пазар на Биткойн? – ето какво мислят анализаторите на CryptoQuant

CryptoQuant, известна фирма за анализ на криптовалути, наскоро предостави информация за текущото състояние на Биткойн пазара, като отбеляза значителен ръст през последните две години, който оказа влияние и върху други криптовалути.

03.07.2024 21:00 1мин. четене

Binance премахва 6 алткойн двойки от платформата си за търговия

Binance, водещата крипто борса в световен мащаб, обяви, че възнамерява да премахне различни двойки за търговия.

03.07.2024 20:30 1мин. четене

Огромен ръст на активността при три алткойн проекта според данни на Santiment

Фирмата за анализ на криптовалутите Santiment наскоро проучи три алткойна – Pepe (PEPE), Fetch AI (FET) и Ethereum Name Service (ENS) – като забеляза обща тенденция в растежа на техните мрежи.

03.07.2024 19:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.