Home

Потоците към спот Биткойн ETF се доближават до рекордни стойности

05.06.2024 13:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потоците към спот Биткойн ETF се доближават до рекордни стойности

На 4 юни спот фондовете за търговия с Биткойн (ETF) в САЩ отбелязаха втория най-голям дневен нетен приток от създаването си, привличайки $886.75 милиона в средства.

Рекордът за най-висок дневен нетен приток бе отбелязан на 12 март с $1.05 милиарда входящи потоци.

Във вторник FBTC на Fidelity бе водещ по отношение на входящите потоци, като добави $379 милиона. IBIT на BlackRock бе следван отблизо с $274 милиона, по данни на SoSoValue. Кумулативно нетните входящи потоци до момента са достигнали $14.85 милиарда.

ARKB на Ark Invest и 21Shares получи $139 милиона, докато BITB на Bitwise регистрира приток от $61 милиона. GBTC на Grayscale привлече $28 милиона, с което отбеляза третия най-голям нетен приток след конвертирането си. ETF-ите на VanEck и Valkyrie също отбелязаха едноцифрени нетни притоци.

Входящите потоци във вторник отбелязаха 16-ия пореден ден на нетен приток за 11-те спот Биткойн ETF-и, като само един ден не достигна за най-дългата серия от положителни потоци, регистрирана от януари до средата на февруари.

От създаването си досега спот BTC ETF-ите са натрупали общ нетен приток от $14.57 милиарда. Въпреки това общият обем на потоците в американските спот Биткойн ETF-и остава под пика им през март.

Водещата криптовалута за кратко надхвърли границата от $71,000 късно вечерта във вторник, като към момента на писане на статията се търгуваше на ниво от около $70,876.

Успоредно с това в САЩ се очаква стартирането на спот Етериум ETF, като основните емитенти наскоро подадоха изменени регистрационни декларации в Комисията по ценни книжа и борси. Анализаторите от K33 Research прогнозират, че спот фондовете на Етериум могат да привлекат между $3.1 и $4.8 милиарда нетни входящи потоци през първите пет месеца на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатор сподели бичи нагласата си за Solana и прогнозира посоката на XRP

Добре познатият крипто анализатор “Credible Crypto” изглежда бичи настроени към Solana (SOL), като същевременно сподели вижданията за XRP и Curve DAO (CRV).

05.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой ще бъде посочен за Сатоши Накамото в новия филм на HBO според Polymarket

Спекулациите около загадъчната самоличност на Сатоши Накамото, основателя на Биткойн, нараснаха с разпространяването на информацията за нов документален филм на HBO.

05.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн поскъпва, докато пазарният дял на Етериум намалява – какво друго разкри докладът на VanEck?

Доста пазарни участници поддържат положителна перспектива за Биткойн с наближаването на четвъртото тримесечие, обусловена от стабилни макроикономически фактори и институционални инвестиции.

05.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Краткосрочните притежатели на Биткойн демонстрират признаци на слабост

Андре Драгош от Bitwise обърна внимание на тревожна тенденция в спот борсите за Биткойн, отчитайки спад в нетните обеми на покупките през последните три дни.

05.10.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.