НАЧАЛО Алткойни

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

17.04.2024 15:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

Този ход предизвика скептицизъм и повдигна въпроси относно легитимността на действията на Tether.

Малко след издаването на монетите WhaleWire разкритикува действията на Tether в публикация в X (Twitter), като подчерта създаването на USDT на стойност $1 милиард “от въздуха“.

Според инфорамцията издадените монети чрез смарт договор в мрежата на Tron (TRX), са били прехвърлени в сметката на хазната на Tether, както е посочено от TronScan. Понастоящем сметката съдържа приблизително $1.19 милиарда.

В отговор на издаването на монетите главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино разясни дейността като “попълване на инвентара” в публично изявление. Той я обясни като “разрешена, но не издадена транзакция“.

 

Според официалния уебсайт на Tether “оторизираните, но неиздадени” токени са тези, които са създадени и се държат в хазната на Tether, но все още не са пуснати в обращение. Следователно те не са включени в общата пазарна капитализация от USDT. Само “емитираните” токени, които са продадени и пуснати в обращение, са напълно обезпечени от резервите на Tether.

Способността на Tether да генерира токени на стойност милиарди долари с минимални усилия предизвика полемика, особено като се има предвид липсата на прозрачност по отношение на изгарянията и емитирането. По-специално, BlackRock подчерта значителните рискове, свързани с разчитането на крипто пазара на USDT, в своите ETF документи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Пазарите прекалено много подценяват шансовете за одобрение на спот Етериум ETF според експерт

Добре познат крипто анализатор смята, че пазарът е прекалено песимистичен по отношение на вероятността регулаторите да одобрят спот борсово търгуван фонд (ETF) за Етериум (ETH).

21.05.2024 4:00 2 мин. четене

Биткойн отново се изстреля над $70,000 – Етериум достигна $3,450

Двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация реализираха завидни печалби в рамките на последните 24 часа, събуждайки любопитство сред крипто пазара.

20.05.2024 23:01 1 мин. четене

Прогноза за цената на Solana от ChatGPT-4

Solana (SOL) се превърна в отличник на крипто пазара, като набра значителна популярност сред инвеститорите и трейдърите.

20.05.2024 22:00 2 мин. четене

Coinbase все още смята, че има шанс за одобрение на спот Етериум ETF този месец

Крипто борсата Coinbase изчислява, че вероятността SEC да одобри спот ETF на Етериум до края на месеца е между 30% и 40%.

20.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.