НАЧАЛО Регулации

Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

14.04.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще забрани ли Виетнам криптовалутите?

Министерството на правосъдието на Виетнам подчерта, че липсва конкретна правна рамка за регулиране на криптовалутите и виртуалните активи в страната, въпреки че те не са забранени.

Као Данг Дин, заместник-ръководител на гражданскоправния отдел на министерството, подчерта различните определения и третирания на тези дигитални активи в световен мащаб. Той подчерта належащата нужда от регулации поради присъщите рискове, свързани с виртуалните активи, които могат лесно да бъдат експлоатирани.

В отговор на тези опасения виетнамското правителство нареди на Държавната банка на Виетнам да извърши задълбочен преглед на криптовалутите и виртуалните активи, за да ограничи потенциалните дейности, свързани с прането на пари. Освен това на Министерството на финансите е възложена задачата да създаде цялостна правна рамка до май 2025 г.

Въпреки че криптовалутите нямат статут на законно платежно средство във Виетнам, физическите лица продължават да търгуват с тях чрез чуждестранни платформи или партньорски сделки.

Вследствие на това страната е свидетел на значителни печалби на криптопазара. Според доклад на американския доставчик на крипто данни Chainalysis Виетнам се нарежда на трето място в световен мащаб по приходи от криптовалути, като през миналата година е натрупал печалби в размер на $1.18 милиарда, изоставайки от САЩ и Обединеното кралство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.