Home

Приливът на капитал към спот Биткойн ETF продължава да е висок

08.04.2024 15:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приливът на капитал към спот Биткойн ETF продължава да е висок

Притоците на Биткойн ETF останаха положителни миналата седмица, възлизайки на общо $485 милиона.

Темпът на тези входящи потоци обаче се забави, което доведе до въпроси относно тяхното въздействие върху потенциалното рали на Биткойн до $100,000.

Въпреки корекцията на цената на Биткойн, обемите на търговия с Биткойн ETF остават високи. Данните от Santiment показват стабилна трейдинг активност в платформи като GBTC, IBIT и други, което показва устойчива ангажираност на пазара от края на февруари.

С наближаването на халвинг събитието на 19 април има очаквания, че тази повишена активност ще продължи. Въпреки това, спекулациите се състредоточават за потенциален спад на ETF и обема на търговия.

Постоянното търсене на спот Биткойн ETF се разглежда като възходящо, особено с наближаването на халвинга. Намаленото предлагане, съчетано с постоянно търсене, може потенциално да доведе цените на BTC до $80,000.

Паричната политика на Федералния резерв остава важен фактор. Промените в икономическите показатели на САЩ, особено по отношение на потенциалните корекции на лихвените проценти от Фед, могат да повлияят на търсенето на BTC. Очаква се публикуваните тази седмица данни за инфлацията в САЩ да повлияят на пазарните очаквания относно действията на Фед.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Приходите от копаене на Биткойн продължават да спадат, въпреки скорошния скок на цената – JPMorgan

Според доклад на JPMorgan през септември средната цена на Биткойн (BTC) и мрежовата скорост на добив леко са се повишили, докато дневните приходи от добив и брутните печалби са намалели за трети пореден месец.

02.10.2024 7:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Скок при лонг позициите в Биткойн – ето какво може да значи

Скорошен анализ на Datascope, споделен чрез CryptoQuant, показа, че екстремните колебания в съотношението лонг/шорт обем към отворен интерес често сигнализират за големи пазарни обрати.

02.10.2024 6:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Покупките от Metaplanet предизвикват пазарен оптимизъм

Metaplanet, азиатският еквивалент на MicroStrategy, обяви придобиването на 107 BTC, започвайки четвъртото тримесечие с надежда за рали на водещата криптовалута.

01.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Етериум ETF изостава толкова от Биткойн според Blackrock

Ръководителят на отдела за дигитални активи на BlackRock Робърт Митчник призна, че търговската активност и притокът на средства за спот Етериум ETF изостават значително от тези на Биткойн ETF.

01.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.