Home

Google завежда дело срещу крипто измамници

05.04.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google завежда дело срещу крипто измамници

В четвъртък Google подаде жалба срещу група предполагаеми измамници в Южния окръг на Ню Йорк. В жалбата се твърди, че обвинените лица са участвали в измама, като са манипулирали и заблуждавали жертвите да "инвестират" в приложения, маскирани като борси за криптовалути и други инвестиционни платформи, достъпни в Google Play и други канали.

Халима ДеЛейн Прадо, главен съветник на Google, подчерта ангажимента на компанията към онлайн безопасността, заявявайки:

Поддържането на безопасността на хората онлайн е в основата на нашия бизнес и ние няма да толерираме злоупотребата с нашите платформи за подпомагане на крипто измами.

Прадо добави, че съдебният спор представлява значителен ход в търсенето на отговорност от онези, които експлоатират потребителите на Google.

В жалбата са посочени конкретно имената на Юнфън Сун и Хонгнам Чунг, както и техните псевдоними Алфонс Сун, Джан Хонгним и Станфорд Фишер. Google твърди, че обвиняемите са разработили измамни приложения, представящи се за легитимни борси за криптовалути и инвестиционни платформи, които след това са били предоставени в Google Play.

Според Google, Сун и Чуенг са представили пред Google невярна информация за самоличността си, местоположението си и естеството на приложенията си, за да качат измамните си приложения.

Твърди се, че те са участвали в обмен на текстови съобщения с жертвите, като са ги призовавали да изтеглят и инвестират чрез техните приложения, а също така са създали маркетингови кампании и видеоклипове.

Въпреки че клиентите са направили депозити в тези приложения, те не са могли да изтеглят средствата си. Дори при опитите за достъп до депозитите си жертвите се сблъсквали с повишени такси за теглене, което водело до невъзможност да получат средствата си.

Google твърди, че 87 приложения са свързани с тази схема, а данните сочат, че приблизително 100,000 потребители, включително около 8,700 в Съединените щати, са изтеглили тези измамни приложения. Въпреки че в жалбата не се посочват точните финансови загуби, Google ги определя като “значителни“.

В отговор Google иска постоянна съдебна забрана, която да попречи на обвиняемите да имат достъп до или да използват услугите и продуктите на Google, както и да създават или поддържат акаунти в Google. Освен това компанията иска възстановяване на разходите за адвокатски хонорари и “разумни разходи“.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase делиства стабилни монети за спазване на регулаторните изисквания в Европа

Coinbase обяви плановете си да извади от списъка на Европейската икономическа зона (ЕИП) някои стабилни монети до края на годината в очакване на по-строгите разпоредби в региона.

04.10.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Етериум: Трейдърите се подготвят за повишена волатилност преди изборите в САЩ

Според крипто анализатор очакванията за засилени ценови колебания при Етериум в сравнение с Биткойн нарастват сред търговците, особено с наближаването на ключови макроикономически събития.

04.10.2024 17:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Анализатор предупреди, че Биткойн и Етериум могат да претърпят сериозни спадове

Познат търговец на криптовалути, известен с псевдонима “Capo”, сподели своята меча позиция по отношение на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), тъй като пазарът преживя спад.

04.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.