Home

Ethena добавя Биткойн като обезпечение за синтетичния си долар

05.04.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ethena добавя Биткойн като обезпечение за синтетичния си долар

Ethena Labs, създателите на синтетичния долар USDe, разкриха плановете си да включат Биткойн (BTC) като обезпечение, с цел да подкрепят значителното разширяване на предлагането му отвъд съществуващите $2 милиарда.

Ethena обоснова този ход, като посочи ескалиращия открит интерес към Биткойн, което предполага, че USDe потенциално може да нарасне с 2.5 пъти повече от сегашния си размер.

Очаква се решението за включване на Биткойн като обезпечение да засили ликвидността и да укрепи продукта USDe, осигурявайки допълнителна сигурност за притежателите на токени. Екипът на Ethena подчерта, че бързият растеж на пазарите на деривати на BTC, в сравнение с тези на ETH, предлага по-добра мащабируемост и ликвидност за делта хеджиране.

Преди въвеждането на Биткойн подкрепата на USDe включваше токени за ликвиден стейкинг, които са базирани на Етериум, Tether (USDT) и Етериум. Ethena получава своето обезпечение предимно от централизирани борси като Binance, ByBit и OKX. Въпреки че Биткойн не предлага присъщи възнаграждения като Етериум, Ethena наблюдава, че доходността от 3-4% от стейкинг операции става по-малко значима по време на бичи пазарни фази, когато процентът на финансиране може да надхвърли 30%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Добър момент ли е за купуване на Биткойн?

Според инвеститорска бележка, Standard Chartered разглежда неотдавнашния спад на Биткойн под $60,000 като типично пазарно колебание, което може да бъде възможност за покупка.

04.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как реагираха Биткойн и фондовите пазари на добрите данни за работните места в САЩ?

Биткойн се сблъска с волатилност в началото на търговията на Уолстрийт на 4 октомври, след публикуването на по-силни от очакваното данни за заетостта в САЩ.

04.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Достигна ли Биткойн своя връх? Тази метрика дава някаква представа

В момента пазарът на криптовалути е подложен на значителен натиск на фона на глобалните геополитически конфликти, като Биткойн едва удържа подкрепата от $60,000.

04.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.