НАЧАЛО Прессъобщения

Случаи на отмъщение във футбола

26.03.2024 10:21 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Случаи на отмъщение във футбола

Футболната вендета е елемент, без който тази игра е невъзможна. Понякога подобни конфликти завършват с обикновена словесна престрелка, но понякога провокациите могат да доведат до истински драми.

Букмейкърите и казината следят конфликтите на играчите. Това ви позволява да прогнозирате хода на събитията по време на мача. Например сайтът https://casinosonlinebulgaria.com/ предоставя списък с казина, в които можете да залагате и на спортни събития. А играчите могат да залагат пари не само за резултата на отбора, но и за действията на определени спортисти.

Отмъстителни наказателни удари

Различни психологически трикове с различна степен на честност се използват от почти всички вратари, защото ако извадиш играча от психическо равновесие, половината работа е свършена. Например веднъж Хулио Сезар реши да изпробва характера на Златан Ибрахимович. Преди босненецът да нанесе удар от 11 метра, вратарят с усмивка на лице говореше за абсолютното си познаване на начина му на нанасяне на удара и беше сигурен, че сега ще има или пропуск, или спасяване. Ибра се ядоса и заби топката в долния ъгъл с всичка сила и без да се бави, каза: “Е, къде е топката сега”?


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Подобен инцидент се случи между вратаря на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер и Марио Балотели, който тогава играеше за Манчестър Сити. Дузпата за германския отбор беше отсъдена в последните минути на мача. Докато италианецът си подготвяше топката, Роман го нарече малоумник и каза, че няма да може да вкара. Нападателят се усмихна и технично изнесе топката и вратаря в различни ъгли. След това той показа жест към Вайденфелер, който се показва пред празните вратички.

Трансферна интрига

Самолюбието във футбола не е чуждо и на функционерите. Когато Неймар премина за рекордните 222 млн. евро в ПСЖ, освен игровия компонент, се заговори, че в случая има вендета. Факт е, че малко по-рано Барселона преговаряше зад гърба на френския клуб с Марко Верати. Това нарани ръководството на парижани и тези решиха да убият с един куршум два заека наведнъж – да затворят позицията на левия нападател и да натрият носа на арогантните си колеги. Черешката на тортата беше снимка, публикувана ден след трансфера, на която Верати намига с надпис “Надяваме се да имаш страхотен ден”.

Подигравателно празнуване

В квалификационен мач за Световното първенство по футбол през 2006 г. холандският национален отбор гостува на Андора. Резултатът вече беше 3:0 в полза на домакините, когато беше отсъдена дузпа. Ван Нистелрой уцели гредата, а след това изведнъж един андорец дотича до него и се усмихна директно в лицето на холандския нападател. Той си плати за това няколко минути по-късно – разгневеният Руд направи резултата 4:0 с удар от свободен удар, но най-интересното се случи след това. Той намери своя нарушител и по подигравателен начин вдигна победоносно ръце пред опозорения играч. Нападателят получи жълт картон, но явно си е заслужавал.

Зинедин Зидан

Чувайки думата “отмъщение” и фамилията “Зидан” в едно изречение, много футболни фенове веднага се сещат за конфликта между френския полузащитник и Марко Матераци. Във финалния мач на Световното първенство по футбол-06 италианецът си позволи нелицеприятни забележки по адрес на сестрата на Зизу, която, неспособна да се справи с напрежението, направи легендарния удар с глава в гърдите на Марко. За италианския отбор този мръсен трик проработи и той спечели тази Световна купа, но за Зинедин това беше драматичен край на кариерата му.

Но има и друг случай, свързан със Зизу, за който малко хора си спомнят. В един мач от Шампионската лига през сезон 2000/2001 г. Ювентус, за който тогава играе французинът, играе срещу германския Хамбургер Спорт-Верен. Мачът беше тежък, а хамбургчани бяха предизвикателни и на терена. Зидан беше този, който получи удара, тъй като неговият експлозивен характер вече беше известен по онова време. В отговор на поредната атака той удари провокатора, за което получи директен червен картон. По онова време обаче все още беше на мода образцовият модел на тафгай в отборите (като Дженаро Гатузо). В този ден Едгар Давидс влезе в тази роля – след четири минути той скочи с двата крака в германски играч, показвайки, че това не е начинът на игра. Но, за съжаление на Торино, този реванш беше размазан, защото след като се оказаха с девет души в този мач, те загубиха и не отидоха на плейофите.

Трябва да се отбележи, че заради порой от критики по онова време Зизу решава да замине за Реал Мадрид, където се превръща в истинска легенда. Но това е друга история.

Футболът често се превръща в истинска театрална постановка, в която всеки участник се стреми да докаже своето превъзходство. Случаите на отмъщение, които бяха разгледани в статията, само подчертават наситеността на концентрацията на интригата и емоциите. Тези истории са неразделна част от възприятието ни за този красив спорт, което го прави още по-вълнуващ за феновете по целия свят.


Участието в хазартни игри не е само забавление, а крие риск от развиване на хазартна зависимост. Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Не препоръчваме на никого да започва да се забавлява с подобни платформи, ако очаква да натрупа големи печалби или се стреми да реши финансовите си проблеми с хазарт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Топ крипто инфлуенсърите са възхитени от старта на Retik Finance (RETIK) на 21 май: Добра инвестиция ли е RETIK?

В динамичния свят на криптовалутите, където иновациите и промените са норма, често се появяват нови проекти, всеки от които се бори за вниманието и инвестициите на постоянно нарастващата общност от крипто ентусиасти.

17.05.2024 10:23 3 мин. четене

Пътят към печалбите: Притежателите на Pepe и тази нова меме монета се отправят към Луната

Pepe (PEPE) неотдавна попадна в центъра на вниманието, тъй като в 24-часовата търговия регистрира завиде ръст, чрез което криптовалутата предостави печалби на по-ранните си притежатели.

17.05.2024 9:40 3 мин. четене

DeFi криптовалутата може да надмине ралито на Gamestop със 100Х потенциал, инвеститорите на BNB се присъединяват към движението

Много проекти от хайп цикъла от 2021 г. станаха свидетели на забележителни ценови скокове. Експлозивният скок на GME подтикна инвеститорите да насочат капиталите си към ICO проекти с реална функционалност и солидна токеномика с огромен потенциал за растеж.

17.05.2024 9:01 3 мин. четене

Дали Algotech (ALGT) е легитимна платформа за търговия?

В дивия запад на криптовалутите, където новите алткойни никнат по-бързо от плевели, цари скептицизъм.

17.05.2024 8:59 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.