НАЧАЛО Алткойни

Пазарът на тази стабилна монета се срина с 50% за седмица

24.03.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на тази стабилна монета се срина с 50% за седмица

Пазарната капитализация на TrueUSD, стабилната монета, свързана с Джъстин Сън, отбеляза значителен спад от над 50% - от $1.29 милиарда на 15 март до $615 милиона на 22 март, по данни на CoinMarketCap.

Този рязък спад в пазарната капитализация на TrueUSD следва решението на Binance да извади от списъка няколко двойки TrueUSD на 15 март. През целия февруари TrueUSD се бореше да запази обвързаността си, като падна до $0.95 .

Внимателният преглед на атестациите на TrueUSD предполага промяна в състава на резервите му, като липсват държавни облигации на САЩ.

Вместо това останалите средства са разпределени между около $200 милиона, държани в “депозитарна институция в Хонконг, депозитарна институция в Швейцария и депозитарни институции на Бахамите”, и около $500 милиона, държани във First Digital Trust Limited.

Интересно е, че First Digital Trust Limited въведе своя собствена стабилна монета, FDUSD, при която от 15 март насам се наблюдава спад в пазарната капитализация от приблизително $3 милиарда до $2.6 милиарда, според данни на CoinMarketCap.

Това свиване обаче не се е отразило равномерно на целия пазар на стабилни монети. Tether, например, наблюдава увеличение на пазарната си капитализация с приблизително $700 милиона от 15 март насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Важният момент за Етериум наближава – какво да очакваме

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) може скоро да определи Етериум (ETH) като ценна книга, което може да доведе до отхвърляне на няколко заявления за спот ETH ETF.

15.05.2024 17:30 3 мин. четене

Coinbase ще добави нов алткойн към платформата си за търговия

В неотдавнашна актуализация крипто борсата Coinbase обяви добавянето на алткойна Drift Protocol (DRIFT) към платформата си.

15.05.2024 16:30 1 мин. четене

Robinhood пуска стейкинг на Solana в Европа

Европейското крипто подразделение на Robinhood пусна за своите клиенти услуги за стейкинг на Solana, които се отличават с първоначален годишен процент на доходност (APY) от около 5%.

15.05.2024 15:30 2 мин. четене

Dogecoin или GameStop – коя е по-добрата инвестиция?

Dogecoin (DOGE) и GameStop (GME) се превърнаха в емблематични символи на силата на инвеститорите на дребно, задвижвани от ентусиазма на общността и медийното внимание.

15.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.