НАЧАЛО Прессъобщения

Колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2009?

06.03.2024 20:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2009?

Биткойн се търгува на $67,000 в момента. Но представете си ако бяхте инвестирали в самото му начало.

Има много различни инвестиции, за които инвеститорите се хващат за главата. Нека сме обективни – дали съжалявате за нещата, които сте направили…или по-скоро за тези, които не сте?

В статията ще видим колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали дребната сума от 100 лева в Биткойн през вече далечната 2009-та, годината след кризата. Ще ви покажем и една алтернатива на Биткойн, за която все още не е късно да хванете момента.

Купете Green Bitcoin

100 лева инвестиция в $BTC през 2009-та – колко щяха да са сега?

​​През 2009 година Биткойн беше в самото си начало и нямаше установена пазарна стойност, тъй като първият пазарен обмен беше създаден едва през 2010 година. Споменатата цена от $0.009 или 0.16 български стотинки за един Биткойн е свързана с първите сделки, при които хората само теоретично оценяваха стойността на валутата. Например финландецът Марти Малми продаде 5,050 Биткойна за 9 лева, което илюстрира колко ниска е била оценката на валутата в самото ѝ начало.

Ако приемем, че можехте да закупите Биткойн на цената от 0.16 стотинки (не 16 стотинки, 0.16 стотинки) за един Биткойн през 2009 година и инвестирате 100 лева, бихте могли да закупите около 62,500 $BTC с тази сума.

Като имаме предвид сегашната стойност на Биткойн от 120,000 лева, вашата инвестиция от 100 лева в 62,500 BTC би струвала впечатляващите 7.5 милиарда лева. Навярно щяхте да сте и най-богатия българин в страната.

И понеже знаем, че това е в сферата на научната фантастика, то ранните фенове на Биткойн през 2010-та година (когато започна да се търгува на фиксирана цена) можеха да купят токени в рамките на $0.40 (или около 72 стотинки).

Бърза сметка показва, че скокът в цената е 167,500 пъти. 100 лева можеха да ви донесат “скромните” 16,750,000 лева. Е, не вярваме, че много хора са успели да направят това, но със сигурност има крипто инвеститори в България, които да купили рано и продали на някой връх – потенциално, превръщайки се в милионери.

Green Bitcoin предлага точно това – ниска цена и потенциал за нещо голямо

Ако сте пропуснали възходящата траектория на Биткойн и съжалявате за пропуснатите възможности, Green Bitcoin предлага нов шанс. С текуща цена от $0.6122 и ограничено предлагане, идентично на това на Биткойн, Green Bitcoin предлага привлекателна възможност за инвеститорите. Разликата е в подхода – докато $BTC използва Proof of Work, Green Bitcoin се основава на Proof of Stake механизъм, който е по-ефективен и може да се окаже предимство в контекста на нарастващите еко регулации.

Въпреки че е трудно да се предвиди дали $GBTC ще достигне историческите върхове на $BTC, е важно да се припомни, че много хора се съмняваха в потенциала  и на Биткойн в миналото.

Днес, с наличието на Биткойн ETF-и и нарастващата подкрепа от институционални инвеститори, стана ясно, че криптовалутите могат да достигнат неочаквани висоти.

Green Bitcoin предлага уникална възможност да участвате в подобен потенциален растеж и поне за малко да забравите изпуснатите шансове от миналото. Няма гаранция, че $GBTC ще последва успеха на $BTC, но всичко е възможно в крипто пространството.

Купете Green Bitcoin

Как да закупя Green Bitcoin?

Ако не искате за пореден път да сте свидетели на криптовалута, която има шанс за огромен ръст, то в следващите стъпки ще видите как да го направите.

  1. Създайте портфейл: Първо, трябва да имате цифров портфейл, който поддържа ERC-20 токени. MetaMask е популярен избор, който лесно се интегрира с множество платформи.
  2. Купете Ethereum или Tether: Закупете Ethereum (ETH) или Tether (USDT) от надеждна криптовалутна борса, тъй като те са обичайните валути за закупуване на $GBTC.
  3. Посетете сайта за предпродажба на Green Bitcoin: Отидете на официалния уебсайт на Green Bitcoin и свържете вашия портфейл с платформата за предпродажба.
  4. Закупете $GBTC: Изберете количеството Green Bitcoin, което искате да закупите, и извършете транзакцията с ETH или USDT. След завършване, токените автоматично ще бъдат добавени към вашия портфейл

Купете Green Bitcoin


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

DeFi криптовалутата може да надмине ралито на Gamestop със 100Х потенциал, инвеститорите на BNB се присъединяват към движението

Много проекти от хайп цикъла от 2021 г. станаха свидетели на забележителни ценови скокове. Експлозивният скок на GME подтикна инвеститорите да насочат капиталите си към ICO проекти с реална функционалност и солидна токеномика с огромен потенциал за растеж.

17.05.2024 9:01 3 мин. четене

Дали Algotech (ALGT) е легитимна платформа за търговия?

В дивия запад на криптовалутите, където новите алткойни никнат по-бързо от плевели, цари скептицизъм.

17.05.2024 8:59 5 мин. четене

3 алткойна с потенциал за 10Х възвръщаемост до края на 2025 г: Polygon (MATIC), Solana (SOL) и Retik Finance (RETIK)

В бързо развиващия се свят на крипто инвестициите идентифицирането на следващия голям проект може да се окаже трудна задача.

16.05.2024 22:32 5 мин. четене

Борба между Solana и Shiba Inu: Може ли цената на Furrever Token от $0.000648 и обещанията 15Х възвръщаемост на инвестициите да доведат до възстановяване на крипто сектора?



Докато Solana и Shiba Inu се борят с пазарните спадове, всички погледи се насочват към Furrever Token – обещаващ нов играч в крипто пространството.

16.05.2024 17:38 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.