Home

Американските банки натискат да бъдат част от Биткойн екосистемата

17.02.2024 12:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските банки натискат да бъдат част от Биткойн екосистемата

Наскоро известни банкови институции в САЩ изпратиха колективно съобщение до Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), в което настояват за преразглеждане на настоящите насоки относно счетоводното третиране на дигиталните активи.

Този апел съвпада с рязкото покачване на цената на Биткойн отвъд границата от $50,000 и забележителното представяне на спот Биткойн ETF през последните седмици.

Съществуващите насоки, известни като SAB 121, издадени от SEC през март 2021 г., задължават публичните дружества да класифицират дигиталните активи, държани от името на клиенти или трети страни, като пасиви в своите баланси.

Критиците твърдят, че тези насоки са довели до увеличаване на капиталовите изисквания за банките, предлагащи услуги по съхранение на криптовалути, което възпрепятства навлизането им на крипто пазара и ограничава способността им да задоволяват клиентското търсене.

Банковата коалиция отправи две основни искания към Комисията по ценни книжа и фондови борси: прекласифициране на дигиталните активи, за да се изключат традиционните активи, управлявани чрез блокчейн, и освобождаване от задължението за вписване на притежаваните дигиталните активи като пасиви в балансите на регулираните финансови институции.

Членове на Конгреса от двете партии също призоваха за отмяна на SAB 121, твърдейки, че SEC е превишила регулаторните си граници.

Инвеститорите следят отблизо развитието на ситуацията, като много от тях смятат исканията на банките за разумни, като се има предвид развиващия се пейзаж на дигиталните активи.

Съществуват спекулации, че SEC може да коригира политиките си в отговор на променящата се динамика на крипто пазара и интегрирането му в основните финансови услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Насочва ли се активът към нов исторически връх на фона на бичи модели?

Неотдавнашните ценови действия на Биткойн (BTC) предизвикаха дискусии за потенциално изкачване над историческия връх от около $73,700, като бичият модел на двойно дъно предполага покачване отвъд това ниво.

02.10.2024 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на нивата, с които расте световната икономика, може би е към своя край.

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.