НАЧАЛО Крипто Крими

Корейски знаменитости замесени в крипто скандал

15.02.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейски знаменитости замесени в крипто скандал

Неотдавна в корейската развлекателна индустрия избухна скандал с няколко известни личности, за които се твърди, че са свързани с измамни дейности, касаещи крипто платформата Winnerz.

Срещу Winnerz са повдигнати обвинения за участие в измамни практики, за които се твърди, че възпрепятстват инвеститорите да изтеглят инвестициите си.

Според информацията неразкрити лица твърдят, че Winnerz е създала фалшива криптовалута, за да привлече инвестиции, като впоследствие е попречила на инвеститорите да получат достъп до средствата си. Точната сума на съответните засегнати средства засега остава неразкрита.

Скандалът, за който властите бяха уведомени на 5 февруари, уличава Winnerz в използване на подкрепата на известни личности, за да засили привлекателността на своята криптовалута сред потенциалните инвеститори. Предполага се, че тези знаменитости са получавали комисиони за привличането на нови инвеститори към платформата.

В отговор на твърденията за обвързаност с Winnerz различни корейски известни личности публично коментираха въпроса, като или изясниха връзките си, или отрекоха всякакво финансово участие.

Комикът На Сун Ук и YouTube инфлуенсърите Ким Уон Хун и Чо Джин Се отрекоха всякаква връзка, докато техен колега О Бьонг Мин призна, че е инвестирал в Winnerz и обяви намеренията си да прекъсне връзките.

От друга страна, Winnerz отхвърли всички обвинения, като поддържа историята за легитимността на дейността си и твърди, че бизнес практиките ѝ са прозрачни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.