НАЧАЛО Биткойн

85,000 швейцарски търговци скоро ще могат да приемат Биткойн

17.11.2019 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
85,000 швейцарски търговци скоро ще могат да приемат Биткойн

Швейцарският крипто брокер “Bitcoin Suisse” си партнира с европейския доставчик на услуги за плащания и транзакции “Worldline”, за да засили приемането на криптовалутни плащания в страната.

<span style="background-color: transpa Фирмите са подписали писмо за намерение за партньорство за предоставяне на крипто-платежни услуги на швейцарски търговци и потребители в магазини и онлайн, съобщи Bitcoin Suisse на 8-ми ноември.

Инфраструктура за крипто-реолюцията

Новата система ще бъде налична за 85,000 швейцарски търговци, които понастоящем използват националната платежна инфраструктура на Wordline, наречена “SIX Payment Services”.

По този начин традиционната мрежа ще бъде допълнена с възможностите за плащане с криптовалути, за да насърчи използването на новия клас активи в масови мащаби във физически локации и в електронната търговия.

Марк Шлуп, изпълнителен директор на Worldline Швейцария, заяви, че “чрез сътрудничеството с Bitcoin Suisse, търговците могат да се възползват от изцяло ново предлагане, без да поемат никакъв риск при конверсия”.

Фирмите обещаха, че услугата ще бъде интуитивна и лесна за използване за търговския персонал и потребителите, като изплащанията на търговците се извършват в швейцарски франкове или евро, а данните за транзакциите ще бъдат напълно интегрирани в търговските отчети.

В бъдеще, Worldline възнамерява да въведе предоставянето на плащания с криптовалути в цяла Европа.

@page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 115%; background: transparent }

Както бе съобщено, базираната в Швейцария крипто банка “SEBA” – която си осигури лиценз за банка и дилър на ценни книжа от Швейцарския орган за надзор на финансовия пазар – отвори вратите си за професионални инвеститори и корпоративни клиенти на 12-ти ноември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Пенсионните фондове в САЩ започват да се насочват към инвестиции в Биткойн ETF

Fidelity, значим играч в сферата на финансовите услуги, съобщи, че пенсионните фондове започват да проучват възможностите за Биткойн инвестиции, особено след одобрението на борсово търгуваните BTC фондове по-рано тази година.

04.05.2024 22:30 1 мин. четене

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.