НАЧАЛО Биткойн

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

04.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

Забележките на Сноудън се появиха отново след важно съобщение от екипа на Wasabi Wallet относно решението им да преустановят своята “coinjoin” услуга за координиране, която е ключов елемент за подобряване на поверителността на потребителите в Биткойн мрежата.

Изразявайки разочарованието си от постепенния напредък на подобренията на поверителността в протокола на Биткойн, Сноудън отправи строго предупреждение, заявявайки:

„От десетилетие предупреждавам разработчиците на Биткойн, че поверителността трябва да бъде интегрирана на ниво протокол. Това е последното предупреждение. Времето изтича.”

Wasabi Wallet, създаден от zkSNACKs, отдавна е лидер в усилията за укрепване на поверителността на Биткойн транзакциите чрез своята coinjoin услуга. Въпреки това, скорошна публикация в блога на екипа на Wasabi Wallet очерта решението им да прекратят тази услуга от 1 юни 2024 г.

„След години на всеотдайни усилия за подобряване на поверителността на Биткойн, zkSNACKs, фирмата, ръководеща развитието на Wasabi Wallet, избра да прекрати своята услуга за координиране“, се обяснява в публикацията, посочвайки продължаващия регулаторен натиск и императивът за правна яснота като основни фактори, влияещи върху тяхното решение .

Въпреки прекратяването на въпросната услуга, Wasabi Wallet ще продължи да работи като конвенционален BTC портфейл. Екипът увери потребителите в непрекъснати подобрения на поверителността чрез други функции като филтриране от страна на клиента, интегриране на Tor и персонализиран избор на монети. Те обаче признаха, че тези мерки сами по себе си не гарантират пълна поверителност.

Това развитие съвпада с нарастващия контрол и правните предизвикателства, пред които са изправени инструментите за поверителност на криптовалутата. Трябва да се отбележи, че федералните прокурори в Ню Йорк наскоро обвиниха основателите на друг портфейл, фокусиран върху неприкосновеността на личния живот, Samourai Wallet, в улесняване на незаконни транзакции на стойност над $2 милиарда. Това действие е част от по-широка репресия от американските власти срещу портфейли и миксери, свързани с незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.