НАЧАЛО Други

72% от мениджъри на активи, инвестиционни банки, брокери и хедж фондове смятат че крипто ще остане

СЕП. 13, 2018 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 72% от мениджъри на активи, инвестиционни банки, брокери и хедж фондове смятат че крипто ще остане

Новият доклад за институционалния интерес към крипто показва, че огромното мнозинство от финансовите ръководители смятат, че крипто е тук, за да остане.

 


Greenwich Associates попита институционалните маркет-мейкъри в Северна Америка, Европа и Азия за бъдещето на криптовалутите. Респондентите работят в различни организации и включват мениджъри на активи, инвестиционни банки, брокери и хедж фондове. Според резултатите, 72% вярват, че криптото няма да изчезне.


Проучването на 141 изпълнителни директори на финансите следва дълъг списък от откровения, че големите компании движещи пазара навлизат в криптовалутите.

Миналия месец собственикът на Нюйоркската фондова борса обяви партньорство с Microsoft и Starbucks за създаване на Bakkt, регулирана, глобална екосистема за цифрови активи.

Coinbase започна да реализира серия от продукти за институционални инвеститори, които според тях ще донесат $10 милиарда от Уолстрийт в крипто пространството. Списъкът включва нововъведеното Coinbase Custody, решение за задържане на цифрови активи за институциите.

Подкрепеният от Goldam Sachs Circle също така работи с регулаторите на САЩ, за да създаде квалифицирано решение за крипто попечителство.

Susquehanna International Group (SIG) вече предлага на клиентите възможността да купуват и продават Биткойн.

Fidelity Investments, според съобщенията, търси талант за изграждане на нова крипто борса.

И най-новите данни от инвестиционната фирма Grayscale Investments, базирана в Ню Йорк, показват, че институционалните инвестиции в крипто вече са се увеличили. Според доклада, 56% от инвестициите му през първата половина на 2018 г. идват от институционални инвеститори с дълбоки джобове.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус казва, че неговата компания вижда подобна тенденция. Ripple продава все повече XRP директно на институционални инвеститори.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света