НАЧАЛО Други

72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

СЕП. 11, 2018 10:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

Мнозинството акредитирани инвеститори в криптовалута и близо три четвърти от инвеститорите на дребно планират да увеличат своето крипто портфолио през следващите 12 месеца, сочи ново проучване.


Това проучване, проведено от платформата за търговия с ценни книжа SharesPost през юли и предизвикало ответни реакции от 2490 инвеститори на дребно и 528 акредитирани инвеститори, установи, че настоящите собственици на криптовалути остават в биче настроение за зараждащия се клас активи, въпреки че сега очакват адаптацията да отнеме повече време, когато попитате по-рано през годината.

Респондентите в двете групи сега очакват криптовалутите да постигнат широко разпространение през 2025 г., докато през януари - когато Биткойн и повечето алткойн се търгуваха на или близо до най-високите си стойности, те прогнозират, че това ще се случи през 2020 г. Те претърпяха липса на случаи на образователно и търговско използване, като едно от най-належащите предизвикателства за приемането на блокчейн.


Тази заглушена прогноза оказа умерен удар върху краткосрочните перспективи сред акредитираните инвеститори, като респондентите в тази група по-малко очакват (отколкото през януари) увеличение на цените на крипто или да планират да купят повече токени през следващите 12 месеца.


Независимо от това, мнозинството (59%) все още планира да увеличи холдинга си през следващата година, а 57% очакват цените да нараснат до следващия юли.


Инвеститорите на дребно, обаче, поддържат по-розови перспективи. Повечето потребители, 72%, заявиха, че планират да задълбочат своите крипто дялове тази година, което представлява леко увеличение от януари. Освен това, 66% заявяват, че очакват цените да се покачват по време на този период.

"На базата на нашето проучване, крипто инвеститорите не са загубили вяра и планират да купуват повече", каза Ройт Кулкарни, изпълнителен директор и ръководител на изследването в SharesPost, в изявление. "Важно е, че това проучване показва, че тази корекция разделя дългосрочните вярващи от краткосрочните търговци. Инвеститорите остават бичи настроени за BTC и ETH през следващите 18 месеца, тъй като те са водещите цифрови валути в световен мащаб. И двете имат относително ниска корелация с други класове активи и могат да бъдат идеален начин за инвеститорите да диверсифицират портфолио от акции и облигации."

По-специално, инвестиционните портфейли се различават между акредитираните и инвеститорите на дребно, като големите риби са по-склонни да концентрират своите холдинги в алткойн. Макар че потребителите най-вероятно са собственици на BTC, следвани от ETH и Litecoin (LTC), акредитираните инвестиционни портфейли най-често държаха ETH, следвани от BTC и XRP.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света