НАЧАЛО Други

72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

СЕП. 11, 2018 10:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

Мнозинството акредитирани инвеститори в криптовалута и близо три четвърти от инвеститорите на дребно планират да увеличат своето крипто портфолио през следващите 12 месеца, сочи ново проучване.

 


Това проучване, проведено от платформата за търговия с ценни книжа SharesPost през юли и предизвикало ответни реакции от 2490 инвеститори на дребно и 528 акредитирани инвеститори, установи, че настоящите собственици на криптовалути остават в биче настроение за зараждащия се клас активи, въпреки че сега очакват адаптацията да отнеме повече време, когато попитате по-рано през годината.

Респондентите в двете групи сега очакват криптовалутите да постигнат широко разпространение през 2025 г., докато през януари - когато Биткойн и повечето алткойн се търгуваха на или близо до най-високите си стойности, те прогнозират, че това ще се случи през 2020 г. Те претърпяха липса на случаи на образователно и търговско използване, като едно от най-належащите предизвикателства за приемането на блокчейн.


Тази заглушена прогноза оказа умерен удар върху краткосрочните перспективи сред акредитираните инвеститори, като респондентите в тази група по-малко очакват (отколкото през януари) увеличение на цените на крипто или да планират да купят повече токени през следващите 12 месеца.


Независимо от това, мнозинството (59%) все още планира да увеличи холдинга си през следващата година, а 57% очакват цените да нараснат до следващия юли.


Инвеститорите на дребно, обаче, поддържат по-розови перспективи. Повечето потребители, 72%, заявиха, че планират да задълбочат своите крипто дялове тази година, което представлява леко увеличение от януари. Освен това, 66% заявяват, че очакват цените да се покачват по време на този период.

"На базата на нашето проучване, крипто инвеститорите не са загубили вяра и планират да купуват повече", каза Ройт Кулкарни, изпълнителен директор и ръководител на изследването в SharesPost, в изявление. "Важно е, че това проучване показва, че тази корекция разделя дългосрочните вярващи от краткосрочните търговци. Инвеститорите остават бичи настроени за BTC и ETH през следващите 18 месеца, тъй като те са водещите цифрови валути в световен мащаб. И двете имат относително ниска корелация с други класове активи и могат да бъдат идеален начин за инвеститорите да диверсифицират портфолио от акции и облигации."

По-специално, инвестиционните портфейли се различават между акредитираните и инвеститорите на дребно, като големите риби са по-склонни да концентрират своите холдинги в алткойн. Макар че потребителите най-вероятно са собственици на BTC, следвани от ETH и Litecoin (LTC), акредитираните инвестиционни портфейли най-често държаха ETH, следвани от BTC и XRP.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света