НАЧАЛО Алткойни Биткойн

7 причини защо Биткойн е "дигитален недвижим имот"

АПР. 19, 2019 16:16 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 7 причини защо Биткойн е "дигитален недвижим имот"

Самият Биткойн вече е „недвижим имот“ на блокчейн, като бързо се превръща в първата „дигитална собственост“ за един дигитализиращ се свят.


Биткойн е "Най-интересната собственост"


Забравете за недвижимото имущество. Всъщност, това е "най-интересното имущество в света", пише генералният партньор в Blockchain Capital, Спенсър Богарт.

Ако погледнем по-отблизо, съществуват много прилики между Биткойн и недвижимите имоти. Освен това, Биткойн въвежда някои уникални предимства, които със сигурност ще бъдат полезни в един все по-дигитален свят.

Богарт обяснява, че Биткойн е технология, която „размива границата” между личното и недвижимото имущество, защото разграничението е произволно.


Абсолютна оскъдност


На първо място, Биткойн е оскъден като физическото имущество. Но това е обобщаване на общо 21 милиона единици или Биткойн парцели на земята, които могат да бъдат заменени.

"За щастие, няма нужда да се сравняват парчетата: всяка част от този имот е същата като всяка друга част - те са заменими", обяснява Богарт.

Освен това, недостигът на Биткойн е математически проверим. С други думи, дефицитът на Биткойн е абсолютен. Той е дори по-абсолютен от физическата територия, която може да бъде геологично оформена във времето, регенерирана или колонизирана (в пространството) в бъдеще и т.н.

Нещо повече, този недостиг ще стане още по-осезаем с времето. Блок наградите ще продължат да намаляват емисиите асимптотично до 2140 година. Междувременно, над 75% от всички Биткойн вече са добити. Докато сега се оценява, че над 4 милиона са загубени.


Не се нуждаете от оръжие или стена


Биткойн въвежда други уникални атрибути, които преди това не бяха възможни. За разлика от физическите имоти, той е едновременно преносим и без граници. Също така не се изискват стени или огради за сигурност. Запазването на вашите биткойни е много по-лесно и по-евтино.

Хардуерният портфейл обикновено струва около $100, където можете да съхранявате неограничени стойности. И най-хубавото е, че никой не трябва да го знае.

"Това е дискретно… никой дори няма да разбере, ако го носите" - казва Богарт.

https://twitter.com/BrennanGeis/status/1118852303300321280


Той може да бъде преместен по целия свят за минути


Дигиталният имот означава, че имотът ви вече е преносим във ерата на компютрите. Докато променливостта го прави много по-ликвиден от традиционните недвижими имоти. Не е съвпадение, че толкова много борси се появиха, позволявайки на хората да търгуват с Биткойн, с всеки, по целия свят, за броени минути.

Богарт отбелязва:

Въпреки че обикновено струва 8–20% в транзакционните разходи и месеците за финализиране на сделките с недвижими имоти, единиците от този имот могат да бъдат трансферирани за част от 1% - и може да стане за минути.


Той е програмируем и недискриминационен


Това „дигитално недвижимо имущество“ също може да се програмира, като дава възможност на собственика да определи кой има достъп и може да го използва,и за колко време. Това води до множество ползи и нови възможности (например дигитални договори с множество сигнатури), включително способности да бъдеш собствена банка.

„Дигиталната територия“ също е недискриминационна, като се следва едно просто правило: собственикът на частния ключ контролира собствеността.

С други думи, никой не може да вземе вашия дигитален парцел от вас, освен ако не им позволите. Това не е нищо повече от пробив за обективни права на собственост, което подкопава зависимостта от съдилищата и правителствата.

Богарт отбелязва:

Той предлага сериозни гаранции за обективни права на собственост, безлични правила и последователно прилагане на тези ясно определени правила.


Бързо се развива и нараства в стойност


Гореспоменатите черти правят Биткойн първичен имот за икономическо развитие. В един свят, който става все по-дигитален, появата на Биткойн като „дигитално недвижимо имущество“ може да бъде не само необходима, но и неизбежна.

Програмируемостта, преносимостта, сигурността, променливостта и мрежовият ефект, по-специално, отличават Биткойн като фокусна точка за прехвърлянето на стойност в дигиталната ера.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Спад в Биткойн транзакциите и разплащанията с Visa

Тъй като мнозина по света сами решават да влязат под карантина, за да предотвратят по един или друг начин разпространението на COVID-19, може да се предположи, че ще има увеличение на онлайн покупките...
АПР. 2, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо халвингът на Биткойн ще промени всичко?

Един анализатор демонстрира значението на този ход, като го сравнява с други ограничени стоки. Биткойн се сравнява с благородните металиАнализаторът PlanB публикува уникална графика в Twitter, която...
АПР. 1, 2020 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн в Q2?

В пет от последните шест години, най-голямата криптовалута отчита сериозни печалби между април и юли.  След вълнуващ старт на годината, коронавирусът вся хаос в пазарите. Почти всички класов...
АПР. 1, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света