НАЧАЛО Други

‘50% от сделките с недвижими имоти ще бъдат в криптовалута’

декември 17, 2021 13:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
‘50% от сделките с недвижими имоти ще бъдат в криптовалута’

Райън Серхант – брокерът на недвижими имоти, автор и звезда на "Million Dollar Listing New York" – е продал над $1 милиард в недвижими имоти.

Той прогнозира, че 50% от сделките с недвижими имоти ще се извършват с помощта на криптовалути през следващите пет години.

По-рано този месец някой плати еквивалента на $450 000 в токени SAND за къща в мета вселената в съседство със Snoop Dogg. Човек би могъл да си купи физически дом за толкова пари.

Докато през 2021 г. се наблюдава бум на пазара на недвижими имоти за виртуална собственост – с хора и компании, които плащат стотици хиляди долари в ETH и други криптовалути, за да заложат своите вземания – някои вместо това вземат своите криптовалути и купуват имоти в реалния свят.

Само пазарът на недвижими имоти в САЩ е на стойност $156.2 милиарда, според IBISWorld. Ню Йорк е едно от местата, където се наблюдава увеличение на крипто притежателите, като инвеститорите използват печалбите си, за да се преместят в луксозни адреси.

Просто ще има много крипто китове, които преместват пари и ги влагат в твърди активи, купуват мезонети и всичко това„, каза основателят и главен изпълнителен директор на едноименната фирма за недвижими имоти Serhant. 

„Мисля, че сме в много уникален момент във времето.“

В крайна сметка ще направим, само в Ню Йорк, може би една или две сделки този месец, които са портфейл до портфейл„, каза Серхант. 

„И след това шест или седем сделки този месец с помощта на посредник като BitPay.“

Брокерът на недвижими имоти на известни личности казва, че тъй като все повече хора са им удобни криптовалутите, те ще се превърнат в средство за потенциално спестяване за неща като собствеността на жилище. Банките също трябва да им е по-удобно да боравят с актива и да започнат да улесняват заемите. Но това време още не е дошло.

Не Пропускай: Този алткойн скочи значително след листинг на голяма борса

В момента„, каза Серхант, „ако отида при институционален кредитор и искам да взема заем за жилище и да използвам тяхното финансиране и ако кажа, че всичките ми активи са в смес от Solana, Етериум и Биткойн, банката ще каже: Да, това е твърде рисковано, твърде нестабилно, ние не можем наистина да отпускаме заем върху това, или ще дадем заем с 25% от него или нещо подобно.

Докато Серхант вярва, че ще започнем да виждаме нарастване на крипто, използвано за закупуване на неща, брокерите не могат просто да продават къщи на всеки с Биткойн портфейл. Все още има правни фактори, които трябва да се вземат предвид и политиките „Познавай своя клиент“ (KYC), за да предотвратят престъпниците и санкционираните лица да купуват имоти в Съединените щати, използвайки криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене