НАЧАЛО Други

4500-годишна настолна игра с блокчейн версия

юли 16, 2018 11:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4500-годишна настолна игра с блокчейн версия

Лий Седол, най-големият играч в света на 4,500-годишната китайска настолна игра "ГО", работи върху блокчейн версия на любимата си игра във връзка с The Blockchain Inc.

Sedol, е петият най-млад южнокореец, за да стане професионален играч на ГО на 12-годишна възраст и той се смята за най-квалифицираният играч в света.

Изкуственият интелект на Google, AlphaGo, завърши побеждавайки световния шампион

През 2016 г. Седол се изправи срещу AI на Google, AlphaGo. Машината успя да победи и Седол, и френския играч Фан Хуи, преди пет месеца. ГО се характеризира като изключително сложна игра, правейки шахмата да изглежда като детска игра.

Сега, две години след поражението си, Седол обяви, че ще пусне версия на ГО, базирана на блокчейн. Проектът се нарича “GoBlock” и ще бъде разработен съвместно с The Blockchain Inc., корейска блокчейн компания.

The Blockchain Inc. е основана, за да помогне на потребителите да навигират в света на криптовалутите. Компанията управлява сайта CoinUs, който възнамерява да пусне портфейл и преносимо устройство, което ще позволи офлайн съхранение на цифрови активи.

Играчите и зрителите ще се възползват от системата за възнаграждение, поддържана от крипто

След като GoBlock бъде пусната, играчите на ГО e-спорт, базирани в Китай, Япония и Южна Корея, ще могат да се състезават в глобалната професионална лига. Седол обаче има по-големи планове за проекта, различни от просто хостинг на онлайн професионална лига.

Шампионът на ГО говори за създаването на система за възнаграждения, от която всеки може да се възползва – от играчи до поддръжници на лигата, зрители и рекламодатели. Ако сте любител или дори начинаещ, можете да празнувате, тъй като платформата ще включва любителски лиги и ще осигури обучение за начинаещи. Компанията също така се надява да пусне на пазара записи на ГО мачове.

Бях привлечен към блокчейн технологията, поради децентрализация и прозрачност. Ако блокчейн технология и токен икономика са приложени към играта ГО, тя ще може да разшири екосистемата на играта и да доведе до непредвидени промени в екосистемата на играта., каза Седол

След CryptoKitties, изглежда, че игрите се събират около Етериум

GoBlock ще бъде изграден на мрежата на Етериум и ще базира платформата си върху блокчейн протоколи. Като част от системата за възнаграждения и цялостното управление на платформата ще бъдат издадени токени, които според съобщенията ще поддържат мачовете, лигите и играчите.

Изглежда блокчейн най-накрая достига до хазартната индустрия. Само миналия месец CNN съобщи за старта на CryptoZombies “crowdfunding кампания за зомби Battleground, игра, също построена на Етериум. Компанията стартира 60-дневна кампания с искане за $ 250 000 – остават 30 дни и са събрали приблизително $ 270 000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.