НАЧАЛО Други

4500-годишна настолна игра с блокчейн версия

ЮЛИ. 16, 2018 11:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 4500-годишна настолна игра с блокчейн версия

Лий Седол, най-големият играч в света на 4,500-годишната китайска настолна игра "ГО", работи върху блокчейн версия на любимата си игра във връзка с The Blockchain Inc.


Sedol, е петият най-млад южнокореец, за да стане професионален играч на ГО на 12-годишна възраст и той се смята за най-квалифицираният играч в света.


Изкуственият интелект на Google, AlphaGo, завърши побеждавайки световния шампион


През 2016 г. Седол се изправи срещу AI на Google, AlphaGo. Машината успя да победи и Седол, и френския играч Фан Хуи, преди пет месеца. ГО се характеризира като изключително сложна игра, правейки шахмата да изглежда като детска игра.

Сега, две години след поражението си, Седол обяви, че ще пусне версия на ГО, базирана на блокчейн. Проектът се нарича "GoBlock" и ще бъде разработен съвместно с The Blockchain Inc., корейска блокчейн компания.

The Blockchain Inc. е основана, за да помогне на потребителите да навигират в света на криптовалутите. Компанията управлява сайта CoinUs, който възнамерява да пусне портфейл и преносимо устройство, което ще позволи офлайн съхранение на цифрови активи.


Играчите и зрителите ще се възползват от системата за възнаграждение, поддържана от крипто


След като GoBlock бъде пусната, играчите на ГО e-спорт, базирани в Китай, Япония и Южна Корея, ще могат да се състезават в глобалната професионална лига. Седол обаче има по-големи планове за проекта, различни от просто хостинг на онлайн професионална лига.

Шампионът на ГО говори за създаването на система за възнаграждения, от която всеки може да се възползва - от играчи до поддръжници на лигата, зрители и рекламодатели. Ако сте любител или дори начинаещ, можете да празнувате, тъй като платформата ще включва любителски лиги и ще осигури обучение за начинаещи. Компанията също така се надява да пусне на пазара записи на ГО мачове.


Бях привлечен към блокчейн технологията, поради децентрализация и прозрачност. Ако блокчейн технология и токен икономика са приложени към играта ГО, тя ще може да разшири екосистемата на играта и да доведе до непредвидени промени в екосистемата на играта., каза Седол


След CryptoKitties, изглежда, че игрите се събират около Етериум


GoBlock ще бъде изграден на мрежата на Етериум и ще базира платформата си върху блокчейн протоколи. Като част от системата за възнаграждения и цялостното управление на платформата ще бъдат издадени токени, които според съобщенията ще поддържат мачовете, лигите и играчите.

Изглежда блокчейн най-накрая достига до хазартната индустрия. Само миналия месец CNN съобщи за старта на CryptoZombies "crowdfunding кампания за зомби Battleground, игра, също построена на Етериум. Компанията стартира 60-дневна кампания с искане за $ 250 000 - остават 30 дни и са събрали приблизително $ 270 000.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света