НАЧАЛО Биткойн

4000 нови Биткойн банкомати в Аржентина

05.05.2018 14:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4000 нови Биткойн банкомати в Аржентина

Аржентина скоро ще разполага с 4000 нови крипто банкомати, инсталирани в цялата страна. Това е благодарение на разпоредбите, които са намаляли по отношение на банкоматите, позволени да бъдат пуснати в небанкови институции в Аржентина.

Централната банка на Аржентинската република (BCRA) позволи банкоматите да бъдат пуснати навсякъде, а не само в банки, както са били предишните регламенти.

Досега има само двама играчи на пазара за банкомати в Аржентина. Едната е местната Banelco, а другата – международната мрежа Link. Сега, независими и от трета страна банкомати, могат да бъдат интегрирани в съществуващата финансова система.

Централната банка очаква да отвори 30,000 нови банкомати в Аржентина, като се имат предвид гъвкавите правила, които се прилагат.

Новата свобода на банкоматите,да бъдат разположени навсякъде, доведе до планирането на Odyssey Group да инсталира 4000 банкомата с опция за крипто услуги, в цялата страна. Вече има 200 модела Octagon на Odyssey, разпространени в Аржентина, които бяха представени миналата година. Използва се само за обмен на Биткойн, Етериум и Litecoin, поради което не може да бъде използван за тегления, поради достъпа до контролирана банкова мрежа.

Одисей описва крипто банкомата като “просто един автомат, който пуска пари в брой, вместо закуски или сода.”

Общата стойност на машината е 8000 долара, с инсталационна такса между $ 1000 и $ 1500, като собственикът трябва да напълни машината с пари. Според оценките, Odyssey планират да избият първоначални разходи в рамките на пет или шест месеца.

Мобилното приложение ще позволи на клиентите да открият близките банкомати и да разбират дали те работят с пари в брой.

Аржентина се “качи на влака” на крипто банкоматите, като много други страни вече се адаптират към неговото използване. Според доклада на Statista понастоящем в света са инсталирани 2662 такива банкомати.

Южноафриканската страна, Зимбабве, има един Биткойн банкомат, който дава пари в брой благодарение на Golix,  първата и най-голяма борса за криптовалути в Зимбабве. Той пуска щатски долари поради стойността на местната валута.

Дори Австралия се надява да инсталира 500 машини с продажна и покупателна способност за Биткойн. Британски обмен за криптовалути е потвърден, че скоро ще отваря 5000 Биткойн автомата в Европа.

САЩ разполагат с най-много подобни банкомати в света, като броят на Биткойн машините се увеличава от 502 през януари 2016 г., до 2050 през януари 2018 г.

В други новини наскоро Македония също се сдоби с първия си Биткойн банкомат в Скопие. Уникалното на този битомат е, че понякога предлага 0% такси при извършване на транзакция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Потоците към Биткойн ETF на BlackRock дойдоха към своя край след 71 дни

В сряда имаше забележим спад в интереса на инвеститорите към Биткойн ETF, регистрирани в САЩ, като осем продукта не отчитат нови инвестиции.

25.04.2024 15:15 2 мин. четене

Хонконг ще стартира Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг официално одобри първата вълна от спот Биткойн и Етериум ETF, които трябва да започнат търговия на 30 април.

25.04.2024 12:00 1 мин. четене

PayPal иска да въведе награди за копаене на Биткойн

На 22 април Blockchain Research Group на PayPal представи стратегия, целяща да стимулира крипто миньорите, които използват възобновяеми енергийни източници, като им предлага допълнителни Биткойн (BTC) възнаграждения.

24.04.2024 18:00 2 мин. четене

Биткойн – спасението за затруднените икономики?

През последното десетилетие Биткойн набира популярност, особено в региони, изправени пред икономическа или политическа нестабилност, където традиционните банкови системи могат да се разклатят.

24.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.