НАЧАЛО Прессъобщения

40% ръст на пазара на криптовалути и очакване за бича 2024 г. 

13.03.2024 13:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
40% ръст на пазара на криптовалути и очакване за бича 2024 г. 

Февруари тази година се превърна в монументален за криптовалутите месец, като пазарът отчете изключителен ръст от 40% в общата пазарна капитализация – тенденция, невиждана от октомври 2021 г. 

Това сочат данни на Binance, водещата глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за дигитални активи в света. Резултатите се дължат на стабилното представяне на сектора през последните няколко месеца, както и на непрекъснато нарастващото доверие от страна на инвеститорите. Няколко ключови събития оформиха крипто пейзажа през 2024 г., сред които и значителният приток на средства в спот фондовете за търговия на борсата (ETF) с Биткойн (BTC).

Спот ETF-ите на BTC събират над $4.9 милиарда приток

През февруари спот Биткойн ETF-ите отбелязаха нетен приток от над $4.9 милиард. Стартирането на спот BTC ETF се очертава като огромен успех, привличайки значителен капитал на криптопазара. Тази тенденция показва положителна перспектива за крипто индустрията като цяло, като сега вниманието се насочва към потенциалните спот ETF-и на втората по капитализация криптовалута Етериум (ETH) през следващите месеци.

,,През миналата година ни се наложи да навигираме в една много динамична и трудна среда на пазарна стагнация, регулаторни предизвикателства и изпитания пред цялата крипто индустрия. Вярвам, че трудностите, с които се справихме, ни направиха много по-зрели и силни като общност. Днес пазарът поставя рекорди, Биткойн достигна най-високите си стойности за всички времена, доверието на инвеститорите е налице, а все повече хора влизат в крипто за първи път. Това ни кара да сме оптимисти за бъдещето на блокчейн технологиите и тяхното по-широко приемане“, коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България. 

Основни моменти от представянето на пазара:

10-те най-големи криптовалути отбелязаха положително ценово движение през февруари, като DOGE, BTC и ETH бяха водещи с ръст от съответно 46%, 45.5% и 44.5%.

BNB отбеляза забележителен ръст от 35.1%, дължащ се на продължаващото разгръщане на събитията Binance Launchpool.

Печалбата на Етериум в DeFi TVL беше особено значима, като отбеляза 57% увеличение, докато обемът на децентрализираните деривати (DeFi дериватите) достигна нов месечен рекорд за всички времена – в рамките на $208 милиарда, което е 62% увеличение спрямо януари.

NFT пазарът запази стабилност, регистрирайки общ обем на търговията от $1.23 милиарда., като Pandora се очертава като открояваща се колекция.

Надстройката на Етериум – EigenLayer отбеляза ръст от 800% на общата заключена стойност (TVL) от началото на 2024 г. досега.  Неотдавнашното премахване на ограниченията на депозитите доведе до скок на TVL с над 180%, което демонстрира ентусиазма на пазара по отношение на ликвидните протоколи за рестартиране. Протоколи като Renzo и Ether.Fi отчетоха впечатляващ 300% ръст през февруари, допринасяйки за успеха на EigenLayer.

Надграждане на управлението на Uniswap

Uniswap предложи надграждане на управлението с цел разпределяне на протоколните такси на притежателите на UNI. При положение че Uniswap генерира над $50 милиона от такси на месец, това предложение може да се превърне в значителен източник на доходност за стейкърите, насърчавайки по-ангажирана управленска общност.

USDe на Ethena с нарастваща популярност

От публичното си лансиране на 19 февруари, Ethena USDe регистрира бърз приток на капитали, като предлагането й отчете $565 милиона, а потребителската база надхвърли 31,000 души. Растежът може да се отдаде на стартирането на програмата за точки Shards и на примамливостта на високата доходност.

Крипто пазарът продължава да се развива и адаптира, и тези събития бележат вълнуващи етапи, като създават предпоставки за по-нататъшни иновации и растеж в индустрията.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Може ли Algotech да бъде по-добра дългосрочна инвестиция от Bitcoin и Ethereum?

Algotech (ALGT) привлича вниманието в света на криптовалутите, обещавайки различни предимства, които в бъдеще може да и предоставят нужния потенциал, за да я превърнат в по-добра дългосрочна инвестиция в сравнение с Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH). 

18.04.2024 16:01 4 мин. четене

Kои са най-популярните криптовалути в Япония през април?

Япония е един от бенчмарк крипто пазарите, като местните инвеститори много често задават темпото в световен мащаб. Затова в тази статия може да разгледате кои са едни от най-модерните криптовалути, които се търгуват там.

18.04.2024 15:02 3 мин. четене

Коя криптовалута да следим сега? Едни от най-актуалните криптовалути, които привличат интереса на китовете: Ethereum (ETH), Solana (SOL) и Furrever Token (FURR)

В постоянно променящия се пейзаж на крипто пазара, където цари волатилност, инвеститорите постоянно търсят възможности за значителна възвръщаемост.

18.04.2024 14:02 5 мин. четене

Трябва ли да следите движенията при Retik Finance (RETIK) през 2024 г.? Експертен анализ

Тъй като пазарът на децентрализирани финанси (DeFi) продължава да се развива, се появи нов претендент, който привлича вниманието на инвеститорите и крипто ентусиастите. 

18.04.2024 11:05 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.