НАЧАЛО Други

4 решения нужни за да може крипто пазара да задмине капитализацията на VISA

декември 4, 2018 13:11 9 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4 решения нужни за да може крипто пазара да задмине капитализацията на VISA

Вероятно много от нас си спомнят новината, че пазарната стойност на биткойните вече е надвишила капитализацията на PayPal.

Въпреки продължаващия спад на пазара на крипто, бавно, но сигурно, пазарната капитализация на дигиталните активи се увеличава, като започва да достига транзакционната стойност на Visa.

Криптото постепенно се превръща в неразделна част от всички сфери на живота: социални мрежи, електронна търговия, банкиране, здраве, игри и т.н. Ето защо е подходящият момент да се отчетат следните нюанси, които могат значително да повлияят на глобализацията на криптовалути, помагайки им да се интегрират напълно в световната икономика и следователно в ежедневието.

Система за електронна търговия

Първата и критична точка, която е необходимо да се утвърди в ежедневието, е прост инструмент за управление, който няма да имитира заявленията за плащане, а ще ги замени напълно.Резултат с изображение за crypto mass adoption

Вече има много решения, които позволяват приемането на криптовалути като плащане за стоки и услуги, макар че не много от тях предлагат услуги “всичко в едно”. В резултат на това, потребителят има две възможности да избира между това да настрои хардуерен портфейл и да създаде сметка за обмен, или да се довери на трети страни за обработка на плащанията или да използва вградени плъгини.

Поради нестабилността на цифровите пари, много блокчейн експерти препоръчват да се обменят за фиатна валута при първа възможност и да се задържи крипто в такава сума, която може да бъде загубена. Освен това комисионата на транзакция варира и може дори да надхвърли таксите, налагани от традиционните платежни системи.

Адекватно решение може да стане така наречената услуга за нулева такса на криптовалутите. Разработчиците на GoByte решават проблема с високите комисионни, пред които са изправени потребителите на много други криптовалути и борси, като въвеждат GoByte Pay услуга.

Таксата за транзакция в мрежата не се таксува и потребителят трябва да плати малка такса (по-малка от 3%) за теглене само ако средствата са изпратени от адрес, който не е включен в модула GoByte. Освен това, притежателите на мастър нодове не са задължени да плащат такса.

Някои търговци вече са установили, че са доста удобни и са сключили партньорство със сходни криптовалути. Според Huffington Post, вендинг производител на хардуер, iVend, е първият, който изпробва модула GoByte за своите кафе машини.

Тенденцията се наблюдава не само в бизнеса с кетъринг. В ход, насочен към разпространението на масовото приемане на криптовалутите, AutoFair, дилър на автомобили в Ню Хемпшир, започна да приема Dash като начин на плащане. Хиляди търговци ще могат да използват системите за обработка на плащания за транзакции с крипто скоро, благодарение на GoByte Pay или Woocommerce, широко използвана приставка, представена от Coinbase.

Това може допълнително да задвижва приемането на цифрови валути в различни бизнес ниши и да направи по-добри характеристики като сигурност и по-малки такси за потребителите и търговците. Според интерактивен радар от Coinmap, до момента най-малко 13 381 места приемат биткойн, което е повече от предходния месец.

Банково дело и регулации

Ако криптото иска да проникне в традиционния финансов пазар, то трябва да бъде представен на държавните институции.

Всъщност, за да се интегрира напълно в държавната икономика, криптовалутата трябва да бъде обект на уреждане, докато класическите банки са инструмент за регулиране на финансирането във всички държави. За щастие, ерата на банковата система за криптовалути идва. Въпреки факта, че са необходими поне няколко години за внедряването на блокчейн в банковия сектор, технологията вече се подкрепя активно от водещи банки по света.

През 2018 г. две руски банки, Sberbank и Alfa Bank, започнаха да тестват опциите за инвестиции на дребно в криптовалута. Както Русия, така и Швейцария започна работа по стартирането на традиционния пазар на корпоративно банкиране на нацията, по-специално Falcon Private Bank и Zurich Maerki Baumann Private Bank обявиха намерението си да работят с цифрови валути.Резултат с изображение за regulation

Блокчейн технологията е заемала тази ниша и набира скорост, тъй като еволюцията на криптовалути все още е в началните си етапи. Възможно е в бъдеще да няма банки в традиционния смисъл: банките, които се развиват заедно с най-новите технологии, включително криптовалути, винаги ще бъдат много търсени. Следователно, в този случай, традиционното банкиране може да остане в миналото, което дава възможност за прогрес и нови възможности. Но да се върнем към настоящето.

Първоначално, банковият сектор избягваше всички въпроси, свързани с крипто или блокчейн. Но годините минаха, а на 17-ти декември 2017 г. се случи нещо напълно неочаквано. Биткойн увеличи цената си експоненциално и предизвика вълна от дискусии по света, като никой, дори банките, не можеше да стои настрана.

Някои банкови и правителствени органи бяха (и мнозина остават досега) много скептични по отношение на въвеждането на криптовалута. Например, китайското правителство продължава да слага край на всяка дейност, която по някакъв начин би могла да бъде свързана с крипто. Блокирането на уебсайтове беше последвано от забраната на ICO и вече се прилага една година от септември 2017 година.

Не трябва обаче да се забравя и за приятелски настроените крипто страни като “Блокчейн Острова” Малта, чийто министър-председател наскоро нарече криптовалутите “неизбежното бъдеще на парите”. Това лято малтийският парламент предаде три законопроекта, уреждащи крипто индустрията и блокчейн, а Колумбия обяви подкрепата за крипто и блокчейн компании.

Към дигиталната раса се присъединиха и Бермудските острови, признати за нов рай за крипто бизнеси и инвеститори.

През август 2018, правителството на Бермудските острови прие закон, позволяващ бързото одобрение от страна на ICO, и само за няколко седмици привлече средства от борсата Binance и криптовалутата iCash.

Независимо от това, основните криптота (по-специално Биткойн и Етериум) все още са средство за съхранение, а не за обмен. Следователно, за банките е доста проблематично да извършват директно операции с криптовалути.

Биткойн ETF

Важен фактор за развитието на цифровата икономика е Биткойн ETF. Не е тайна, че приемането на биткойн ETF-а на SEC ще бъде основният инициатор на глобализацията на криптовалутите като цяло.

ETF може да бъде перфектно решение за инвеститори, които не искат да рискуват собствени средства и да инвестират в нерегламентиран и вероятно непринципен обмен. Биткойн ETF е потенциално решение на този и много други проблеми в индустрията. Дългоочакваното му приемане обаче е възпрепятствано от регулаторите.

Резултат с изображение за ETF

През изминалата година, SEC неколкократно забранява въвеждането на различни ETF предложения на пазара: две искания, направени от близнаците Уинкълвос за приемането на Биткойн ETF в Нюйоркската фондова борса и Chicago Board Options Exchange (CBOE), бяха отхвърлени през лятото на 2018. Опитът беше направен от SolidX Биткойн ETF, чието решение все още не е направено и е отложено за 29-ти декември 2018 г. Въпреки това представители на CBOE се надяват, че този ETF ще бъде одобрен в началото на 2019 г.

Има много други мнения относно датата на приемане на ETF, например изпълнителният директор на Pantera Capital отбеляза, че одобрението е твърде сложен и бюрократичен процес. Той вярва, че крипто индустрията е в самото начало на своето развитие и е рано да коментира успеха от одобрението на Биткойн ETF:

Много малко хора знаят, че последният клас активи, който е сертифициран за ETF, е медта. Отнема три години, въпреки че медта е на около 8000 години … Така че, мисля, че няма да има ETF в близките години.

Какъвто и да е случаят, една много важна точка бе направена от Виталик Бутерин, съосновател на проекта Етериум :

Мисля, че има твърде голям акцент върху BTC / ETH ETF-и, а не достатъчно акцент върху улесняването на хората да купуват между $5 и $100 в криптовалута чрез карти в кварталните магазини.

Стабилни токени

През последните месеци се наблюдава истински “бум” сред стабилните токени на пазара на криптовалути.

Така че през септември Paxos и Gemini стартираха два нови стабилни токени: Gemini (GUSD) и Paxos Standard (PAX), подкрепени от американския долар в съотношение 1: 1. В допълнение към щатския долар, швейцарският франк (Union Bank AG), британския паунд (London Block Exchange), китайският юан (bitCNY) и дори металите (Tiberius Technology Ventures) осигуряват стабилността на криптовалутите.

Резултат с изображение за stablecoin

В крипто общността се провеждат най-разгорещените дебати, посветени на осъществимостта на стабилни токени и накъде те могат да водят индустрията като цяло. Например, известен търговец и анализатор Тоун Вайс прогнозира изчезването на най-популярния стабилен токен Tether:

Не разбирам защо всички са толкова привързани към стабилните токени. В крайна сметка, това е един и същ долар, който може да бъде изпратен чрез технологично нестабилна централизирана база данни, независимо дали е сървърът Eтериум, Omni Layer или Binance. Вярвам, че Tether неизбежно ще престане да съществува в бъдеще.

Е, съдейки по последните новини на пазара, USDT може наистина да срещне някои трудности. Независимо от това, въпреки нестабилността на коефициента на стабилните токени, Binance, най-голямата борса за обмен на криптовалути в света, обяви плановете си да включи нови стабилни токени в допълнение към трите вече поддържани, включително USDT, който наскоро падна под $1:

“Надяваме се да можем да добавим още няколко стабилни токени на нашата платформа. Като цяло смятаме, че нещата ще се изравнят. Ние ще продължим да подкрепяме USDT”, каза Уей Джоу, главен финансов директор в Binance.

Заключение

Криптото вече е изминало дълъг път, за да проникне напълно в нашето ежедневие, но понякога, за да постигнем целта, само няколко аспекта не са достатъчни. За масовото приемане, пазара на криптовалути не разполага с няколко решения. В допълнение към горните аспекти, преходът от сегментиране към по-унифицирана система, осигуряваща съвместимостта на различните блокчейн платформи, ще допринесе за масово приемане.

Ако погледнем напред в бъдещето, изглежда, че 2019 вероятно ще бъде изпълнена със затруднения. Дългоочакваното решение на SEC за Биткойн ETF, в резултат на което цената на криптовалутите се очаква да се повиши.

Има още едно предсказване за масовото приемане на токени за сигурност: според Кайл Асман, съучредител на бизнес консултантската фирма BX3 Capital, “следващата година ще бъде годината на токените за сигурност. Хората се уморяват да купуват активи, които не са свързани с нещо с дялово участие, дял от бъдещи печалби или твърд актив като недвижимо имущество”.

Струва си да се помни, че нарастването на търсенето на криптовалути сред реалните организации също се прогнозира. Като пример, Fidelity Investments, една от най-големите компании за управление на активи, наскоро обяви пускането на отдел за криптовалути, за да работи с крипто търговия и да предоставя услуги за попечителство на институционалните клиенти.

Според предсказанието на Ерик Ларшевек за предстоящата година, световните компании се намират пред портите на криптовалутите, чакащи да инвестират колкото могат.

Очевидно е, че ситуацията става все по-напрегната и значителни промени в индустрията вече са неизбежни.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.