НАЧАЛО Крипто Крими

$350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

ЮНИ. 9, 2018 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $350 000 в крипто конфискувани при акция в Австралия

Служители от полицейските сили на Нов Южен Уелс в Австралия са иззели 350 000 долара в криптовалута от търговец на наркотици в darkweb-а. Отряд, съставен от полицаи от специални групи за действие "Strike Force Bergmark", операция "Odin" и отряда за киберпрестъпления на щастското криминално командване претърсиха дома на 33-годишен мъж от Воклюз, Франция.


Там те откриха "кокаин, компютри, мобилни телефони, диамантен пръстен, парична сума от 70 000 долара и криптовалута на стойност 350 000 долара".

Длъжностните лица са следяли пакетите от извстно време и събраха достатъчно доказателства срещу арестуваното лице.


С помощта на австралийските гранични сили, Австралийската федерална полиция и други междущатски полицейски юрисдикции, няколко десетки подозрителни пакета бяха проследени и прихванати, пристигащи в Нов Южен Уелс, Виктория, Куинсланд, Южна Австралия и Западна Австралия от януари тази година.


Арестуваният е "обвинен във търговия с импортирани промишлени количества наркотици, доставка на промишлено количество забранени вещества, организирана престъпна група".

Проучването на съвместната агенция включваше специални отряди, работещи заедно месеци наред. На обвиняемият е отказана гаранция.

Използването на крипто в престъпленията е основна грижа за онези, които са скептични към алтернативата на фиатните парите. Изпирането на пари, продажбата и доставката на контрабандни стоки е нещо, което се е повишило в най-ранните дни на Биткойн и продължава да расте в целия престъпен свят и в пространството на крипто.

През последните месеци бяха разкрити няколко високопрофилни престъпления, включващи използването на криптовалути. През април Карл Ферер, главен изпълнителен директор на интернет страницата за обяви, Backpage.com, се призна за виновен за конспирация и пране на пари.

Той използва криптовалути, за да прикрие милиони долари от правителството и да скрие подробностите за сделките му. Главният изпълнителен директор на Backpage призна също така, че компанията му е използвана за подпомагане на престъпниците, които подкрепят теорията, че крипто ще се използва все по-често при операции за разпространение на продажбата и използването на незаконни стоки и услуги.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света