НАЧАЛО Алткойни Биткойн

$340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

ДЕК. 11, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 $340 милиона в MakerDAO oбезпечения можеха да бъдат лесно откраднати

Фондацията Maker представи ново предложение за сигурност.

Това стана след като известен софтуерен инженер разкри, че злонамерен актьор с достатъчно Maker (MKR) може да открадне всички обезпечения в MakerDAO, вземайки със себе си над 340 милиона долара.

 

В скорошна публикация на Medium, разработчикът на свободна практика Мика Золту разкри, че всеки с приблизително 80,000 MKR може да заличи всички обезпечения в MakerDAO. Това включва DAI и SAI, както и всички активи в други интегрирани системи, като Compound и Uniswap. Хакерът потенциално може да реализира печалба от над $340 милиона.

 

Золту разкри, че "Multi-Collateral Dai " (MCD) е трябвало да стартира със защитни функции, за да не позволи на лошите участници да се възползват от системата. Фондацията Maker обаче не успя да приложи по-строги защитни мерки.

 

Липсата на протоколи, относно аварийното спиране и забавянето на управлението, позволява на злонамерените участници да откраднат всички обезпечения в MarkerDao. И защитниците не биха разполагали с възможност да защитят системата срещу атака.

 

Нападателят може да направи следното: да придобие 80,000 MKR чрез всякакви възможни средства. Създайте изпълнителен договор, който е програмиран да прехвърли всички обезпечения от Maker на вас. Незабавно (в същата транзакция) гласувайте за договора. Веднага (в същата транзакция) активирайте договора. Оттам, се озовавате с ETH на стойност 340 милиона долара”, обясни Золту.

 

Няколко часа след като Золту пусна скандалната статия, MakerDAO публикува официално изявление, в което твърди, че ще бъдат предприети мерки за отстраняване на тази вратичка.

 

Фирмата въведе модула “Governance Security Module” (GSM) в основния протокол. GSM увеличава закъсненията на управлението (Governance delay) от 0 до 24 часа. Това позволява на притежателите на MKR да имат достатъчно време за преглед на изпълнителните договори, преди да бъдат внедрени.

 

GSM е създаден така, че да даде възможност на притежателите на MKR токени да преразгледат всички промени, които ще влязат в системата и да действат съответно, ако тези промени се считат за злонамерени”, се казва в съобщението.

 

Въпреки недостатъка, който Золту намери в протокола на MakerDAO, изглежда, че екипът действа бързо. Засега няма съобщения за атаки. Същото може да се види и в цената на Maker, която не беше засегната от новините.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Огромно количество Биткойн не е мърдал от година

Статистиката предполага силно убеждение сред инвеститорите, че пазарът на Биткойн все още не е завършил възхода си.Според данни, взети от BitInfoCharts.com, сега има 12,58 милиона BTC, които са ост...
ЯНУ. 27, 2020 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли корекцията при Биткойн?

Видният търговец Питър Бранд предупреди, че падането под едно ключово ниво може да предизвика сериозна корекция.Бранд посочи 18 изместената подвижна средна (DMA) като важно ниво за Биткойн, за да пре...
ЯНУ. 27, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн пъзелът за $ 17,000 остава нерешен

Пъзелът е изображение на ‘Сатоши Накамото’ или поне на това, което повечето хора възприемат като лика му, дори и да не знаем как изглежда. Изображението се състои от лабиринт и по някакъв начин този л...
ЯНУ. 27, 2020 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq проявяват интерес към Биткойн фючърси

В ново интервю за Bloomberg, Фридман каза:"Работим с индустрията и със страхотен партньор, за да разберем дали това е най-правилното за нас. И мисля, че все още оценяваме това. [...] Ако ще създадете ...
ЯНУ. 26, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света