НАЧАЛО Други

3 причини защо трябва да ни се плаща в крипто

НОЕ. 18, 2018 13:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 3 причини защо трябва да ни се плаща в крипто

Съществуват доста предимства от това да ти се плаща в крипто и често забравяме за ползите, които дигиталните валути може да донесат като дългосрочна инвестиция.


В интернет можете да намерите много съвети за инвестиране в определен токен и те не винаги са добри. Нека да разгледаме причините, поради които е по-добре да ни се плаща в крипто.


Без инфлация


Ясно е, че много потребители просто търсят лесни пари и не мислят за последиците. Но блокчейн технологията има голям потенциал. Интелигентните договори могат да бъдат нов етап в развитието на икономическата децентрализация, започнала в края на 20-и век. Криптовалутите могат да се превърнат в нова форма на пари, която не среща инфлация, граници или ограничения.

Бъдещето на криптовалутите е в ръцете на техните привърженици, а не на хората, които търсят краткосрочни печалби. За тези, които все още не са забелязали: започва нова ера на реална икономическа свобода. Цифровите валути имат редица важни предимства пред традиционните пари и популярните финансови и физически активи. Каква е причината? Факт е, че крипто решават множество проблеми, свързани с централизирания характер на хартиените валути и други инструменти.

В света на крипто почти няма инфлация. До известна степен обаче тя все още е налице, тъй като е необходима за финансови стимули за копачите, които копаят блокове. Преходът към протокол с доказателство за собственост допълнително ще намали инфлацията и ще увеличи стойността на криптовалутите. Най-важното е, че инфлацията е известна и не е скрита от никого. При банковата система инфлацията е неизвестна и централните банки могат да отпечатат всякаква сума пари без координация с обществеността. Това е една от основните причини, поради които криптовалутите набират все повече привърженици.


Безграничност и прозрачност на действията


Криптовалутите се прехвърлят лесно и няма граници за това. Ако географски сте в Тайланд, но работите за американска компания получаването на пари от друга страна може да бъде много трудно, но не и с криптовалутите, където трансферите стават за секунди.Свързано изображение

Друга положителна точка е прозрачността. Невъзможно е да се измами тази система или да се направи нещо, така че другите да не знаят за нея. Ето защо, въпреки че някои хакери успяха да използват вратичките в Биткойн и Етериум , тези вратички бързо бяха затворени от съвместните усилия на разработчиците и общността, благодарение на факта, че всички участници в мрежата можеха да видят какво се случва.

Друг важен фактор е способността да се извършват операции с криптовалути по всяко време, включително през нощта, в празниците и през почивните дни, когато по-голямата част от съвременните банки просто не работят. Принципът на тяхното функциониране е, че работата на системата е децентрализирана, с други думи, тя не зависи от контролен център или от група хора, а се регулира от нейните потребители.


Почти няма такси


Ако трябва да изпратите пари на получател, намиращ се в друга държава, вие ще разберете, че криптовалутата е най-добрият вариант. Традиционният паричен превод не само е скъп, но и изисква попълване на маса документи. В сравнение със SWIFT / SEPA, крипто транзакцията се осъществяват почти незабавно. Ако се сравнят с VISA транзакциите, някои цифрови токени все още са по-бавни, но разработчиците вече активно работят по решаването на този проблем.

Едно от предимствата на крипто е почти пълната липса на такси за извършване на плащания или малкия им размер в сравнение с други видове финансови транзакции. Такива виртуални пари не се контролират от конкретни организации или държави, така че правилата за тяхното функциониране се регулират без тяхната пряка намеса. Размерът на комисионните не е голям, а при несъгласие с условията на борсата, винаги има възможност да се търсят и да се намерят по-доходоносни оферти.

В днешно време все повече работодатели се ориентират да плащат заплатите на служителите си в крипто. Пример за това са крипто обмена Binance, чиито служители получават своите заплати в дигиталната валута на платформата Binance Coin (BNB).
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света