НАЧАЛО Алткойни

3 криптовалути, които може да са добра покупка тази седмица

20.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 криптовалути, които може да са добра покупка тази седмица

На фона на промяната на настроенията сред крипто пазара, преминаващи от преобладаващо бичи към преобладаващо мечи само за няколко дни, значителен срив в рамките на 24 часа доведе до ликвидирането на над 240,000 трейдъри, притежаващи позиции на стойност над $500 милиона.

В светлината на това развитие се наблюдава значително увеличение на шорт позиции в различни криптовалути, което създава предпоставки за потенциални дисбаланси, които биха могли да завършат в шорт скуиз. Ако доминиращата позиция на продавачите на шорт позиции в Биткойн се запази в зоната на отворения интерес, те може да се окажат уязвими за значителни ликвидации в близко бъдеще.

Въпреки това, на фона на подобна пазарна динамика, възниква възможност за опитни трейдъри, които умеят да идентифицират обещаващи перспективи. За тази цел бяха проучени данните за ликвидации, предоставени от CoinGlass, определяйки три криптовалути, като готови да претърпят шорт скуиз.

Шорт скуиз се случва, когато цената на даден актив рязко нараства поради много шорт продавачи, които са принудени да напуснат позициите си.

Биткойн (BTC)

Биткойн (BTC) се очертава като криптовалута, която заслужава внимание от гледна точка на преминаването през потенциален шорт скуиз, като може да се похвали с натрупана ликвидност, насочена нагоре.

По-конкретно, седмичната графика на CoinGlass илюстрира концентрация на ликвидирани шорт позиции на продавачите около границата при $74,346, което представлява правдоподобна цел. Освен това има по-малки ликвидни резерви на различни нива, с потенциал за шорт скуи, който да изтласка цената над $75,000.

Лайткойн (LTC)

Лайткойн (LTC) се очертава като втората криптовалута със забележителен потенциал за шорт скуиз, характеризиращ се с относително голямо натрупване на шорт позиции.

От особена важност е, че маркетмейкърите може първоначално да се насочат към ликвиден пул над прага от $95. Впоследствие се очертава значителна ликвидация в района на $100, което представлява критична психологическа бариера.

Етериум (ETH)

Междувременно Етериум (ETH) също проявява потенциал за скок, като няколко ликвидни пула са позиционирани в посока нагоре. Въпреки това обемът на ликвидациите по отношение на ETH е сравнително умерен, съобразен с пазарната му капитализация и историческите модели на ликвидация.

Все пак някои ценови равнища се открояват като фокусни точки за повишени искания за марджин ливъридж. По-специално, цели като $3,600, $3,700 и отвъд $4,00 са подготвени за потенциални сценарии на шорт скуиз.

В обобщение, участието в шорт позиции с ливъридж излага трейдърите на риск от ликвидация, като често подтиква пазара да се движи в противоречие с преобладаващите спекулативни тенденции. Като се има предвид присъщата волатилност на пазара на криптовалути, разумната предпазливост е наложителна, когато се впускате в спекулативни търговски дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.