НАЧАЛО Други

Съдия отхвърля делото на Alibaba

03.05.2018 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърля делото на Alibaba

Американският окръжен съдия Пол Оеткен отхвърли делото за търговска марка на гиганта Alibaba срещу търговската марка Alibaba Coin Foundation, в края на април.

Alibaba не успяха да покажат, че районният съд от Южния окръг на Ню Йорк има юрисдикция над Alibaba Coin Foundation, според решението. Компанията за пръв път заведоха съд в началото на април, когато според твърдения, Alibaba Coin са се опитвали да заблудят инвеститорите, заради предполагаемото участие на Alibaba в проекта.

Фондацията се базира на Кайманските острови и докато уебсайтът ѝ е достъпен в Ню Йорк, това само по себе си не е достатъчно, за да се докаже “личната юрисдикция”.

“Alibaba не цитира нито един случай, в който съдът стигна до заключението, че споразумение с трета страна за уеб хостинг компания в Ню Йорк носи артикуларна връзка с иск за нарушение на търговска марка, включващ уебсайт”, пише Оеткен.

Съдията продължава да обяснява, че Alibaba не са доказали, че всеки ситуиран в САЩ човек, поддържа уебсайта на фондацията, което би било необходимо за аргумент в областта на юрисдикцията.

Съдията по-нататък посочва, че някои от аргументите на Alibaba ще се отнасят до дела за ценни книжа, но не и за подаден иск. Той отбеляза също:

Alibaba не успяха да идентифицират конкретна икономическа вреда в Ню Йорк. Нито твърдят, че е налице пазар в Ню Йорк, в който те са загубили действителни или потенциални клиенти пред Alibabacoin. Напротив, Alibaba изрично се отказва от намерението си да влезе в криптовалутния пазар в Ню Йорк или където и да било другаде.

Той продължи с: “без обвинения за конкретни, неспекулативни вреди под формата на реални или потенциални наранявания на пазара в Ню Йорк за услугите ѝ”.

Той заключи с временната забрана на Alibaba срещу Alibabacaoin, която беше унищожена.

“Alibaba не са изпитали тежестта си, за да установят разумна вероятност съдът да има лична юрисдикция над Alibabacoin”, пише съдията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

KuCoin ли ще е следващият FTX?

Министерството на правосъдието на САЩ наскоро повдигна обвинения срещу KuCoin, глобална борса за криптовалути, и двамата ѝ основатели Чун Ган (известен като Майкъл) и Ке Танг (известен като Ерик).

28.03.2024 15:00 2 мин. четене

БРИКС: Връщането на златния стандарт може да стабилизира долара

Инфлацията в Съединените щати се превърна в сериозен проблем, особено след като съюзът БРИКС проучва алтернативи на долара.

28.03.2024 12:00 2 мин. четене

Клиентите на FTX вероятно ще бъдат компенсирани на 140%

Според източници, запознати с преговорите за преструктуриране, масата на несъстоятелността на FTX е готова да предложи на кредиторите си повече от първоначалната стойност на техните вземания, както съобщава Financial Times.

28.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Дългът на САЩ може да смачка долара

На фона на продължаващите усилия на алианса БРИКС за дедоларизация, правителството на САЩ изрази загриженост относно потенциалното въздействие на нарастващия дълг върху стабилността на долара.

28.03.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.