НАЧАЛО Други

21 адвокати се подготвят за делото на SEC срещу Ripple

ЯНУ. 14, 2021 19:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 21 адвокати се подготвят за делото на SEC срещу Ripple

Двадесет и един адвокати се готвят да се борят със съдебния иск на Комисията по ценни книжа и борси срещу Ripple и двама от нейните ръководители.

 

Четирима адвокати представляват Брад Гарлингхаус, изпълнителен директор на компанията, четирима представляват съоснователя Крис Ларсен, а други 13 работят за самата компания, според съдебни документи.


SEC твърди, че Ripple са продали незаконно XRP като нерегистрирана ценна книга при стартирането си и поддържа тезата, че дигиталния актив е ценна книга и до днес.


Във вторник комисията съобщи, че Марк П. Бергер, изпълняващ длъжността директор на Отдела за изпълнение на SEC, ще напусне този месец.


Бергер се присъединява към агенцията през 2017 г. и е назначен за заместник-директор на отдела за изпълнение през август.


В допълнение към Ripple, Бергер предприе действия срещу Robinhood, Credit Suisse Securities, Нюйоркската фондова борса, JP Morgan Securities, Deutsche Bank AG, Herbalife Nutrition, Stryker Corp, General Electric, Hertz и Telegram Group, наред с други.


Множество новинарски доклади показват, че новоизбраният президент Джо Байдън вероятно ще избере Гари Генслер за следващия председател на SEC.


Бившият председател на Комисията за търговия със стокови фючърси по-рано каза, че може да се твърди, че XRP има характеристиките на ценна книга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света