Home

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

15.05.2024 1:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

Присъединявайки се към Project Guardian на MAS, Deutsche Bank цели не само да тества отворена и оперативно съвместима блокчейн платформа, но и да допринесе за установяването на индустриални стандарти и протоколи.

Водено от Бун-Хионг Чан, ръководител на отдела за ценни книжа и технологии на Deutsche Bank за Азиатско-тихоокеанския регион, партньорството означава съгласувани усилия за отключване на потенциала на управлението на дигитални фондове и инвестиционното обслужване.

Сътрудничеството с Memento Blockchain, софтуерна платформа, специализирана в DeFi и управление на дигитални активи, се основава на успеха на предишното им начинание, Project DAMA. С разработването на DAMA 2, Deutsche Bank е готова да продължи своето изследване на блокчейн технологията и нейните приложения във финансовия сектор.

Чрез тази инициатива банката се стреми да използва опита на Interop Labs и да се интегрира с мрежата Axelar, основен играч в областта на оперативната съвместимост на блокчейн.

Това партньорство с Project Guardian на MAS подчертава ангажимента на Deutsche Bank за иновации и сътрудничество в непрекъснато развиващия се пейзаж на дигиталните финанси. Тъй като глобалните финансови регулатори продължават да изследват и да се ориентират в сложността на блокчейн технологията, инициативи като Project Guardian служат като решаващи платформи за споделяне на знания и сътрудничество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.