Home

Най-голямата банка в света купува Биткойн

11.05.2024 7:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по света като все повече финансови гиганти започват да навлизат в крипто пространството.

JPMorgan Chase, най-голямата банкова институция в света (като изключим четирите национални банки на Китай), наскоро разкри своята инвестиция в спот Биткойн ETF, съгласно декларация, подадена до SEC.

Тази новина, оповестена в петък, разкрива дела на JPMorgan в спот Биткойн ETF, управлявани от индустриални гиганти като BlackRock, Bitwise и Fidelity. Общата стойност на инвестициите на банката в спот Биткойн ETF в момента надхвърля $1 милион.

Това е донякъде изненадващо, особено като се има предвид публичният скептицизъм, изразен от главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън, към Биткойн. Въпреки резервите на Даймън, които бяха изразени от миналата година, банката инвестира активно след одобрението на Биткойн ETF през януари 2024 г.

Спот Биткойн ETF се очертаха като важна тема за дискусия във финансовия пейзаж през 2024 г. Тяхното одобрение през януари отбеляза крайъгълен камък и оттогава те набраха сила, демонстрирайки забележителен успех. Трябва да се отбележи, че Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, също разкри своитете инвестиции в спот Биткойн ETF в петък.

Тези Биткойн ETF предлагат на инвеститорите излагане на движението на цените на BTC, без да се налага пряка собственост, като по този начин представляват атрактивна опция за диверсификация на портфейла. JPMorgan Chase се присъединява към редиците на водещите банки, които включват Биткойн в своите предложения, използвайки присъствието на спот ETF като стратегическа входна точка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.