Home

Министерството на финансите на САЩ предлага засилен контрол на крипто миксерите

21.10.2023 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министерството на финансите на САЩ предлага засилен контрол на крипто миксерите

Мрежата за правоприлагане в областта на финансовите престъпления (FinCEN) към Министерството на финансите на САЩ предложи мярка, насочена към повишаване на прозрачността по отношение на "миксерите" за криптовалути.

Тази инициатива има за цел да противодейства на използването на такива инструменти от групировки като палестинската войнствена организация Хамас.

Ако това предложение бъде финализирано, то ще наложи на финансовите институции да докладват информация за транзакции, за които подозират, че включват крипто миксери (като Tornado cash). Това са софтуерни инструменти, предназначени за анонимизиране на транзакциите, които позволяват на потребителите да скрият източника или собственика на дигиталните активи.

Този ход на FinCEN подчертава нарастващата загриженост на американските служители относно ролята на криптовалутите във финансирането на субекти, класифицирани като терористични групи от правителството на САЩ. Тази загриженост бе допълнително засилена от неотдавнашното смъртоносно нападение, извършено от Хамас в Израел.

В по-широк контекст:

  • Общността на криптовалутите често популяризира дигиталните активи като средство за анонимни транзакции. Регулаторните органи обаче предприеха стъпки за налагане на съответствие в рамките на индустрията чрез различни федерални действия.
  • Reuters съобщи, че Хамас използва глобална финансова мрежа, включително криптовалути, за да насочва подкрепа от благотворителни организации и приятелски държави.
  • Неотдавна администрацията на Байдън въведе санкции за прекъсване на финансирането на Хамас, които включваха насочване към базиран в Газа крипто обмен.
  • Американските законодатели също така призоваха Белия дом незабавно да се заеме с използването на криптовалути за избягване на санкции и финансиране на операциите на групировки като Хамас и Хизбула.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.