Home

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

27.09.2023 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

Тези вътрешни документи, публикувани на форума за игри ResetEra, разкриват, че пътната карта на Xbox за май 2022 г. е включвала планове за интегриране на крипто портфейли. Не са предоставени обаче конкретни подробности относно тази интеграция.

Фил Спенсър, ръководител на Xbox, обясни изтичането на информация с предприетите от Федералната търговска комисия (FTC) правни действия срещу Microsoft. Възражението на FTC срещу придобиването на Activision Blizzard на стойност $69 милиона по невнимание доведе до включването на изтеклите документи в представените от Microsoft документи.

Според съобщенията изтеклите документи разкриват важна комуникация между ръководителите на Xbox, в която се очертават плановете за нова бездискова конзола Xbox Series X, жироскопичен джойстик и дори хибриден Xbox от следващо поколение, предвиден за 2028 г.

Въпреки това Спенсър се опита да омаловажи изтичането на информация, като отбеляза, че някои планове вече са се развили:

Разочароващо е да видим усилията на нашия екип споделени по този начин, защото толкова много неща са се развили и има какво да се очаква сега и в бъдеще.

Крипто общността обаче остава ентусиазирана. Тайлър Уинкълвос, съосновател на Gemini, коментира инцидента, като подчерта огромния мащаб на игралната индустрия:

Криптовалутата е парите на геймърите, а геймингът е по-голяма индустрия от Холивуд и музикалната индустрия, взети заедно.

Важно е да се отбележи, че потенциалното развитие остава спекулативно, тъй като Microsoft не е потвърдила официално каквато и да е интеграция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.